Už žádné nakupování, ale domácí pečení! Doma upečený chléb je mnohem chrupavější a chutnější než kupovaný. Pokud jste milovníci pečení, neváhejte a pusťte se do toho. Výsledek zaručeně stojí za to! Nebe v ústech a na talíři.
Co budeme potřebovat:
- 350 g mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 5 g sušeného droždí
- 210 ml teplé vody
- 30 ml slunečnicového oleje
Na potíraní:
- mléko
- trochu slunečnicový olej
Jak budeme postupovat:
1. Mouku prosejte přes síto do mísy, přidejte cukr, sůl, sušené droždí a promíchejte. Poté přilijte teplou vodu, slunečnicový olej a těsto uhněťte rukama.
2. Stůl posypte moukou, položte na něj těsto a hněťte ho rukama asi 5 minut.
3. Do mísy nalijte trochu oleje a pak vložte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě.
4. Poté stůl znovu posypejte moukou a dejte na něho těsto z mísy. Rozválejte ho válečkem, rozdělte na dvě části a srolujte do rolády. Okraje přitiskněte a zopakujte to s druhou částí těsta.
5. Úhledně je položte na plech s pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte 20 minut odpočívat.
6. Připravte si sklenici mléka se slunečnicovým olejem a potřete jím bochánky těsta. Posypte je moukou a udělejte řezy.
7. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
8. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je upečený, a pokud ano, vyjměte jej z trouby.
9. Podávejte ho s velkou chutí, radostí, láskou a především s dobrým pocitem, jak dobře jste ho udělali.
10. Nech vám chutná!
VIDEO NÁVOD: