To naše dobré a známé kuřecí maso… Protože nápadů na chutné obědy a večeře není nikdy dost, rozhodli jsme se Vás překvapit dalším skvělým receptem. Připravte si šťavnaté a křehké kuřecí prsní proužky, obalte je v oblíbené slanině a dejte je péct do trouby. Samozřejmě je nezapomeňte dochutit, a to medovo-hořčičnou zálivkou. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsní proužky obalené v slanině:
Co budeme potřebovat:
- 600 g kuřecích prsou
- jeden stroužek česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 15 tenkých plátků slaniny
- jedna polévková lžíce medu
- jeden citron
- jedna lžička hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky chilli papričky
Jak budeme postupovat:
1) Kuřecí prsa omyjte a osušte. Nakrájejte je na silné proužky.
2) Proužky posypte solí a mletým černým pepřem podle chuti. Na povrch rozprostřete česnek prolisovaný lisem na česnek.
3) Každý proužek kuřete zabalte do proužku slaniny: aby bylo kuře zcela zakryté, slaninu nahoře spirálovitě stočte.
4) Proužky masa položte na plech vyložený pečicím papírem.
Připravte si zálivku:
1) Do malé misky dejte med, vymačkanou šťávu z citronu, mletý černý pepř podle chuti, hořčici a olivový olej. Dobře promíchejte.
2) Přidejte chilli papričku. Míchejte.
3) Pomocí štětce potřete proužky masa glazurou.
4) Poté pečte 20 minut v troubě předehřáté na 250 °C.
5) Obraťte je na druhou stranu a potřete je zbylou polevou. Pečte dalších 10 minut při teplotě 220-250 °C.
6) Kuřecí proužky přendejte na talíř.
7) Podávejte s přílohou, kterou máte rádi!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!