Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na hroznovou bublaninu si zamilujete. Do bublaniny můžete zakomponovat jakékoli ovoce a vždy bude chutnat výborně.
Co budeme potřebovat:
- 5 ks vajec
- 180 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 300 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 ml oleje
- 50 ml kefíru
- 400 g bílých hroznů bez pecek
- moučkový cukr na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ke žloutkům přidejte moučkový a vanilkový cukr a šlehejte do pěny. Bílky vyšlehejte se solí do tuha.
2. Do žloutkové směsi postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olejem a kefírem. Poté do těsta vmíchejte bílky.
3. Připravené těsto nalijte do dortové formy (můžete použít i plech) vymazané máslem a vysypané moukou (nebo vyložené pečicím papírem). Omyté a osušené hrozny položte na těsto a lehce promíchejte. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
4. Po upečení nechte vychladnout, posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte. Náš tip: Pokud jste milovníky kokosu, zkuste do těsta přidat 2 lžíce strouhaného kokosu.