Velmi rychlá a chutná hroznová bublanina – všichni si ji zamilují

Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na hroznovou bublaninu si zamilujete. Do bublaniny můžete zakomponovat jakékoli ovoce a vždy bude chutnat výborně.

Rychlá hroznová bublanina
Zdroj: recepty.aktuality.sk

Co budeme potřebovat:

  • 5 ks vajec
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 50 ml kefíru
  • 400 g bílých hroznů bez pecek
  • moučkový cukr na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Ke žloutkům přidejte moučkový a vanilkový cukr a šlehejte do pěny. Bílky vyšlehejte se solí do tuha.

2. Do žloutkové směsi postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olejem a kefírem. Poté do těsta vmíchejte bílky.

3. Připravené těsto nalijte do dortové formy (můžete použít i plech) vymazané máslem a vysypané moukou (nebo vyložené pečicím papírem). Omyté a osušené hrozny položte na těsto a lehce promíchejte. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.

4. Po upečení nechte vychladnout, posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte. Náš tip: Pokud jste milovníky kokosu, zkuste do těsta přidat 2 lžíce strouhaného kokosu.