Domácí třešňový likér

Koláč upečený, džem uvařený, kompot uvařený… Pokud vás čeká bohatá úroda sladkých třešní a nevíte, co s nimi, máme pro vás jednoduché řešení – domácí třešňový likér.

Domácí třešňový likér ve sklenici s třešněmi
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí třešňový likér

Co budeme potřebovat:
  • 3 kg vypeckovaných třešní
  • 1 litr rumu
  • 2 kg cukru

Jak budeme postupovat:

1. Vypeckované (omyté a osušené) třešně vložte do velké sklenice, přidejte 1 kg cukru a zalijte 0,5 litrem rumu. Uzavřete sklenici bavlněnou látkou a zajistěte ji gumičkou. Uchovávejte na teplém místě a nechte asi 25 dní odležet. Každý den protřepejte. Třešně musí být zralé (mohou být i přezrálé).

2. Poté je pomocí nálevky a plátýnka přelijte do čisté nádoby. Přidejte zbývající cukr a alkohol. Nechte odpočívat, dokud se cukr nerozpustí.

3. Poté znovu přeceďte přes nálevku a gázu. Likér nechte 24 hodin odležet a poté jej přelijte do uzavíratelných skleněných lahví.

Nazdraví!

Sdílejte tento inspirativní recept na domácí třešňový likér i Vašim přátelům! Doporučujeme: Vynikající kokosová buchta s vaječným likérem.