Pevná zvenčí a vláčná uvnitř – Pravá francouzská omeleta

Patříte k lidem, kteří si rádi pochutnají na dobrém jídle, ale nechcete trávit hodiny u plotny? Pokud ano, zkuste pro své nejdražší vykouzlit pravou a nefalšovanou francouzskou omeletu, za kterou by se nemuseli stydět ani v pravém francouzském bistru. Francouzská omeleta, jejíž tajemství vám prozradíme, je připravena za pár minut a námi nabízený recept uspokojí 4 až 6 strávníků. Mimochodem, ingredience můžete zajímavě obměňovat.

pevná zvenčí a vláčná uvnitř – pravá francouzská omeleta
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pravá francouzská omeleta

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vejce
  • 1 špetka sůl
  • 1 PL máslo


Jak budeme postupovat:

  • Vejce rozklepněte do mísy a s trochou soli je dobře rozšlehejte, aby vznikla jednobarevná směs.
  • Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte máslo, a když začne máslová pěna ustupovat, vlijte do ní rozšlehaná vejce.
  • Plastovou vidličkou (abychom nepoškodili pánev) postupně mícháme vajíčka uprostřed omelety do stran do smaženicové konzistence. Ta bude tvořit vnitřek omelety.
  • Když vejce vytvoří souvislou vrstvu na dně pánve, vyměníme vidličku za špachtli a opatrně začneme omeletu rolovat z jedné strany směrem k opačné. Můžeme si pomoci nakloněním pánve do 45° úhlu.
  • Srolovanou omeletu přendáme na talíř, dozdobíme nasekanou natí nebo jarní cibulkou a můžeme servírovat.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na francouzskou omeletu i Vašim přátelům! Vyzkoušejte: Nakrájejte rajčata s cuketou a přidejte vejce! Po 30 minutách pečení vznikne pokrm, který potěší každého!