Patříte k lidem, kteří si rádi pochutnají na dobrém jídle, ale nechcete trávit hodiny u plotny? Pokud ano, zkuste pro své nejdražší vykouzlit pravou a nefalšovanou francouzskou omeletu, za kterou by se nemuseli stydět ani v pravém francouzském bistru. Francouzská omeleta, jejíž tajemství vám prozradíme, je připravena za pár minut a námi nabízený recept uspokojí 4 až 6 strávníků. Mimochodem, ingredience můžete zajímavě obměňovat.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pravá francouzská omeleta
Co budeme potřebovat:
- 3 ks vejce
- 1 špetka sůl
- 1 PL máslo
Jak budeme postupovat:
- Vejce rozklepněte do mísy a s trochou soli je dobře rozšlehejte, aby vznikla jednobarevná směs.
- Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte máslo, a když začne máslová pěna ustupovat, vlijte do ní rozšlehaná vejce.
- Plastovou vidličkou (abychom nepoškodili pánev) postupně mícháme vajíčka uprostřed omelety do stran do smaženicové konzistence. Ta bude tvořit vnitřek omelety.
- Když vejce vytvoří souvislou vrstvu na dně pánve, vyměníme vidličku za špachtli a opatrně začneme omeletu rolovat z jedné strany směrem k opačné. Můžeme si pomoci nakloněním pánve do 45° úhlu.
- Srolovanou omeletu přendáme na talíř, dozdobíme nasekanou natí nebo jarní cibulkou a můžeme servírovat.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na francouzskou omeletu i Vašim přátelům! Vyzkoušejte: Nakrájejte rajčata s cuketou a přidejte vejce! Po 30 minutách pečení vznikne pokrm, který potěší každého!