Smažené rýžové kuličky plněné mletým vepřovým masem se smetanovou omáčkou

Většina hlavních jídel kombinuje maso, přílohu a nejlépe také zeleninu, protože ta je potřebná k tomu, aby dodala tělu vlákninu. Zejména děti však tuto barevnou část talíře rády vynechávají a nemají ji rády. Zkuste tedy zeleninu podávat v jiné podobě, například jako součást receptu na smažené rýžové kuličky plněné mletým vepřovým masem.


Recept na smažené rýžové kuličky:

Co budeme potřebovat:

  • 450 g mletého vepřového masa
  • 80 g sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 160 ml vody
  • 200 ml rajčatové šťávy
  • 4-5 lžic smetany
  • 1 lžička cukru
  • černý pepř
  • 300 g žampionů
  • 1 cibule
  • 175 g rýže
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce mouky
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • sůl

Jak budeme postupovat:

  1. Uvařte rýži a nechte ji vychladnout. Oloupejte a nakrájejte cibuli, nakrájejte také houby a česnek a vše smíchejte s rýží pomocí kuchyňského robotu.
  2. Mleté maso vložte do mísy a přidejte rýžovou směs, nakrájenou zeleninu, sůl a pepř. Přidejte sýr a dobře promíchejte.
  3. Mokrýma rukama vytvarujte z hmoty kuličky a vložte je do zapékací misky.
  4. Rajčata smíchejte s rajčatovou šťávou a cukrem, přidejte smetanu a promíchejte. Mouku rozpusťte ve vodě, promíchejte a přidejte k rajčatům.
  5. Kuličky přelijte touto omáčkou a pečte 60 minut při 180 stupních. Před podáváním posypte koprem.

Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují!

 

Zdroj: bucatarul.eu