Hledáte chutný a nadýchaný vanilkový krém, kterým byste dodali vašemu dezertu to správné podtržení? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si totiž společně přichystáme výborný vanilkový krém, který já osobně mám nejraději, je to především díky jemné a právě nadýchané struktuře tohoto krému.
Recept vás také osloví svou snadnou a rychlou přípravou. Hotovo jej máme za pár desítek minut! Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný vanilkový krém, který využijete v mnoha vašich dezertech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- 400 ml mléka
- 400 ml 30% zakysané smetany
- 100 ml kondenzovaného mléka
- 3 žlutky
- 5 lžic hladké mouky
- 80 g cukru Krystal
- 100 g másla
- špetka vanilkové esence
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si na mírném ohni začneme vařit mléko, kondenzované mléko a také zakysanou smetanu. Do horkého mléka přidáme mouku a dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
2) Dále si v míse utřeme žloutky s cukrem. Jakmile se mléko začne vařit odstavíme ho z plamene a přidáme vyšlehané vejce s cukrem. Poté opět vrátíme na plotnu a za stálého míchání ponecháme na plamenu, dokud nám směs nezhoustne. Po odstavení přidáme vanilkovou esenci.
3) Necháme krém vychladnout a vmícháme máslo. Mícháme do ideální dortové konzistence. Máme hotovo!