Domů Recepty

Pudinkové řezy s lávovým efektem

Pudinkové řezy s lávovým efektem
Zdroj: Rena Peksova

Tyto pudinkové řezy jsou dezert, který vypadá skvěle a chutná ještě lépe. Kombinace vláčného dvoubarevného těsta, jemného vanilkového pudinku a lehkého krému ze zakysané smetany vytváří harmonii chutí i textur.

Název „lávový efekt” získaly díky tomu, že se během pečení pudink částečně propojí s těstem a vytvoří lahodné vrstvy připomínající lávový tok. Výsledek je jemný, krémový a dokonale sladěný. Pojďme na recept!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!

 

Pudinkové řezy s lávovým efektem

Co budeme potřebovat:

Na pudink:

  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 400 ml mléka
  • 3 lžíce krupicového cukru

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 90 g moučkového cukru
  • 50 ml mléka
  • 125 ml oleje
  • 125 g hladké mouky
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 1 lžíci kakaa

Na krém:

  • 500 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 6 plátků želatiny
  • 5 lžic vody

Na dokončení:

  • kakao (na posypání)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava pudinku:

V mléce rozmíchejte pudinkový prášek s cukrem a uvařte hustý pudink. Odstavte ho a nechte mírně zchladnout.

2. Těsto:

Vejce s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte mléko, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vyšlehejte hladké těsto.

Tři čtvrtiny těsta nalijte do formy vyložené pečicím papírem, do zbytku vmíchejte kakao.

3. Vrstvení a pečení:

Na světlé těsto dejte lžící sem tam hromádky tmavého těsta. Navrch nalijte uvařený vanilkový pudink a lehce ho rozprostřete.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Nechte úplně vychladnout.

Bleskurychlé pudinkové řezy s jemnou chutí a fantastickým krémem, který si okamžitě zamilujete

4. Krém:

Želatinu namočte do vody a nechte nabobtnat. Poté ji v kastrůlku zahřejte, aby se rozpustila. Přidejte 1 lžíci zakysané smetany, promíchejte a tuto směs vmíchejte do zbytku zakysané smetany s moučkovým cukrem. Vzniklý krém rozetřete na vychladlý koláč.

5. Chlazení a dokončení:

Dejte moučník do lednice alespoň na 2–3 hodiny, aby krém ztuhl. Před podáváním povrch posypte kakaem.

6. Podávání:

Pudinkové řezy nakrájejte na kostky a podávejte dobře vychlazené. Jsou ideální jako lehký dezert po jídle nebo sladká odměna k odpolední kávě.

Pudinkové řezy s lávovým efektem
Zdroj: Rena Peksova

Přejeme dobrou chuť!

Další tipy na využití pudinku naleznete zde - Recepty s pudinkem.

🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty:

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!