Dvoubarevné kakaovo-skořicové sušenky jsou dokonalou kombinací jemného těsta, výrazného kakaa a vůně skořice. Tento jednoduchý recept přináší nejen skvělý chuťový zážitek, ale také esteticky krásné sušenky, které se hodí na každou příležitost. Připravte si je snadno doma a potěšte své blízké tímto lahodným sladkým pohoštěním.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.44.44-1024x557.png)
Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách
Co budeme potřebovat:
Dvoubarevné těsto:
- 1-2 vejce
- 80 g moučkový cukr
- 120 g změklé máslo
- 250 g hladké mouky
- 1-2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Ostatní:
- mletá skořice (prosátá, podle chuti)
- moučkový cukr (prosátý, na zdobení!
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: Do mísy si rozklepněte vejce a přisypejte moučkový cukr. Směs důkladně promíchejte metličkou, dokud nevznikne jemná konzistence.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.24.50-1024x530.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.27.03-1024x535.png)
2. Dále do směsi vmíchejte změklé máslo a znovu promíchejte, až se ingredience krásně spojí. Pote přisypejte hladkou mouku, vsypejte 1/2 lžičky prášku do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto, které stěrkou rozdělte na 2 stejné části.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.25.14-1024x553.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.25.53-1024x559.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.26.35-1024x552.png)
3. Příprava kakaového těsta: Do jedné části těsta přisypejte kakao a vsypejte hladkou mouku (podle potřeby). Vypracujte těsto rukama, dokud nezíská jednotnou kakaovou barvu. Mísu s těstem přikryjte fólií a nechejte odpočívat v chladu alespoň 15 minut.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.29.00-1024x557.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.29.21-1024x550.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.29.35-1024x551.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.30.44-1024x557.png)
4. Příprava světlého těsta: Do druhé části těsta přisypejte hladkou mouku (podle potřeby) a jemně propracujte rukama, aby mělo stejnou konzistenci jako kakaové těsto. I tuto mísu s těstem přikryjte fólií a nechejte odpočívat v chladu alespoň 15 minut.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.30.57-1024x553.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.31.16-1024x552.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.32.31-1024x552.png)
5. Po odpočinku rozválejte světlé těsto válečkem na kruh o tloušťce přibližně 0,5 cm a povrch těsta posypejte jemně prosátou mletou skořicí. Poté opatrně těsto srolujte do rolky jako na štrůdl.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.32.52-1024x554.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.33.18-1024x557.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.34.47-1024x554.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.35.02-1024x550.png)
6. Následně vyválejte kakaové těsto na obdélník, který bude dostatečně velký, aby se do něj vešla světlá rolka. Rolku světlého těsta položte do středu kakaového těsta a důkladně ji zabalte.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.35.18-1024x552.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.36.33-1024x553.png)
7. Vzniklou rolku překrojte napůl a každou polovinu jemně natahujte rukama. Pro dekoraci můžete povrch těsta jemně stlačit vidličkou, čímž vytvoříte jemné vzory. Stejný postup opakujte i s druhou částí těsta.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.36.50-1024x556.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.37.21-1024x547.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.37.12-1024x555.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.38.55-1024x558.png)
8. Obě rolky rozkrojte na poloviny a poté nakrájejte na stejně velké kousky o šířce asi 1-2 cm. Kousky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a mezi nimi nechejte malé mezery.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.39.09-1024x549.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.39.34-1024x556.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.40.00-1024x556.png)
9. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C, dokud nebudou mít zlatohnědou barvu.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.44.21-1024x553.png)
10. Po upečení nechejte sušenky chvíli vychladnout a nakonec je lehce posypejte prosátým moučkovým cukrem, aby získaly jemný dekorativní vzhled.
11. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.23.46-1024x548.png)
![Kakaovo-skořicové sušenky ve dvou vrstvách: Zimní elegance na vašem talíři!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2025/02/Snimka-obrazovky-2025-02-04-o-9.45.03-1024x533.png)
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.