Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou je letní polévka, která příjemně osvěží vaše chuťové pohárky a přinese na stůl vůni probouzející se krajiny. Tento recept je dokonalou kombinací jemné chuti křupavé cizrny obohacené o čerstvý zázvor, rajčaty, barevnou kurkumou a svěží petrželku. Připravte si tuhle exkluzivní lahodnou polévku a budete velmi příjemně překvapeni, jaká je dokonalá. Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Zdroj: Užitočné menu

Cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou

Co budeme potřebovat:

  • 100 g cizrna + voda na zalití
  • olej – na smažení
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor – podle chuti
  • 1 červená sladká paprika
  • 2 oloupaná rajčata
  • 0,4 – 0,5 l – voda na podlití/nebo podle potřeby
  • sůl – podle chuti
  • sušený česnek – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • kurkuma – podle chuti
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Ostatní:

  • 35 g máslo – na smažení
  • 20 g červená mletá sladká paprika

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy nasypejte cizrnu, pak ji opláchnete a sceďte. Potom ji přesypejte do hrnce a zalijte vodou – vařte 45 minut na mírném ohni.

2. Do pánve s jemně rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni. Pak přidejte nadrobno nakrájený česnek a strouhaný čerstvý zázvor – promíchejte a pokračujte ve smažení.

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Zdroj: Užitočné menu

3. Dále do pánve přidejte nadrobno nakrájenou červenou sladkou papriku a oloupané rajčata – jemně míchejte.

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Zdroj: Užitočné menu

4. Do mixéru vložte 3 naběračky uvařené cizrny a rozmixujte na pyré. Přendejte do pánve a podlijte vodou. Dochuťte solí, sušeným česnekem, černým mletým pepřem a kurkumou – dobře promíchejte.

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Zdroj: Užitočné menu

5. Do pánve s jemně rozehřátým máslem a olejem vložte uvařenou cizrnu a smažte na mírném ohni dozlatova. Po smažení ji vsypejte do polévky, důkladně promíchejte a nakonec přisypejte čerstvě nasekanou petrželku a přikryjte pokličkou – vařte 15 minut na mírném ohni.

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Zdroj: Užitočné menu

6. Do jiné pánve s rozehřátým máslem nasypejte červenou mletou sladkou papriku a dobře promíchejte. Hotovo!

Cizrnovou polévku se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou podávejte s na másle smaženou červenou mletou sladkou paprikou, ale hlavně s velkou chutí a půvabem.

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Zdroj: Užitočné menu
Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Zdroj: Užitočné menu

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!