Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou je letní polévka, která příjemně osvěží vaše chuťové pohárky a přinese na stůl vůni probouzející se krajiny. Tento recept je dokonalou kombinací jemné chuti křupavé cizrny obohacené o čerstvý zázvor, rajčaty, barevnou kurkumou a svěží petrželku. Připravte si tuhle exkluzivní lahodnou polévku a budete velmi příjemně překvapeni, jaká je dokonalá. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Co budeme potřebovat:
- 100 g cizrna + voda na zalití
- olej – na smažení
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvý zázvor – podle chuti
- 1 červená sladká paprika
- 2 oloupaná rajčata
- 0,4 – 0,5 l – voda na podlití/nebo podle potřeby
- sůl – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- kurkuma – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- 35 g máslo – na smažení
- 20 g červená mletá sladká paprika
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nasypejte cizrnu, pak ji opláchnete a sceďte. Potom ji přesypejte do hrnce a zalijte vodou – vařte 45 minut na mírném ohni.
2. Do pánve s jemně rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni. Pak přidejte nadrobno nakrájený česnek a strouhaný čerstvý zázvor – promíchejte a pokračujte ve smažení.
3. Dále do pánve přidejte nadrobno nakrájenou červenou sladkou papriku a oloupané rajčata – jemně míchejte.
4. Do mixéru vložte 3 naběračky uvařené cizrny a rozmixujte na pyré. Přendejte do pánve a podlijte vodou. Dochuťte solí, sušeným česnekem, černým mletým pepřem a kurkumou – dobře promíchejte.
5. Do pánve s jemně rozehřátým máslem a olejem vložte uvařenou cizrnu a smažte na mírném ohni dozlatova. Po smažení ji vsypejte do polévky, důkladně promíchejte a nakonec přisypejte čerstvě nasekanou petrželku a přikryjte pokličkou – vařte 15 minut na mírném ohni.
6. Do jiné pánve s rozehřátým máslem nasypejte červenou mletou sladkou papriku a dobře promíchejte. Hotovo!
Cizrnovou polévku se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou podávejte s na másle smaženou červenou mletou sladkou paprikou, ale hlavně s velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!