Představte si lahodný nepečený krupicový koláč s mlékem a broskvemi, který je nejen jednoduchý na přípravu, ale i velmi efektní. Tento dezert vyniká krémovou strukturou a bohatou chutí, je skvělou volbou pro každou příležitost.
Ingredience
- 150 g kulatých sušenek
- 1 l mléka
- 10 lžic dětské krupice
- 200 g krystalového cukru
- 1 lžička vanilkové esence
- 200 g másla
- 1 lžíce kakaa
- 900 g broskvového kompotu
- 20 g želatiny
- Čerstvé broskve nebo jiné ovoce pro ozdobu
Postup
1) Příprava krupicové směsi: Mléko nalijte do hrnce a zahřejte. Přidejte krupici a cukr a vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Poté ochutíte vanilkovou esencí a nechte vychladnout.
2) Vytvoření krémů: Máslo vyšlehejte mixérem do pěny. Přidejte vychladlou krupicovou směs a dobře promíchejte. Polovinu této směsi smíchejte v jiné misce s kakaem.
3) Sestavení koláče: Do dortové formy o průměru 23 cm s odnímatelnými stěnami vyložte sušenky těsně vedle sebe. Na sušenky nejdříve nanesete kakaový krém, poté bílý krém.
4) Příprava broskvové vrstvy: Z kompotu odeberte několik lžic sirupu, zahřejte a rozpusťte v něm želatinu. Broskve z kompotu rozdrtíte v mixéru, smíchejte s připravenou želatinou a nalijte na vrch koláče. Ozdobte čerstvým ovocem.
5) Chlazení: Dezert vložte do chladničky na minimálně tři hodiny, než ztuhne.
Závěr
Nepečený krupicový koláč s mlékem a broskvemi je výborným řešením pro ty, kteří hledají rychlý, ale efektní dezert. Je ideální pro oslavy nebo jako sladký závěr rodinného oběda či večeře.