Představte si skvělou alternativu k tradičnímu pečivu! Naše zelné placky s mrkví a kefírem jsou nejen lahodné, ale také zdravá volba pro vaše jídlo. S výraznou chutí zelí, osvěžujícími kousky mrkve a lehkostí kefíru tyto placky dodají vášnivý začátek vašemu jídelníčku. Připravte se na jedinečný zážitek, který si zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zelné placky s mrkví a kefírem
Co budeme potřebovat:
- 350 g bílého zelí
- 400 ml kefíru
- 1 mrkev
- 1 cibuli
- rostlinný olej
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 vejce
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL jedlé sody
- 400 g hladké mouky
- rostlinný olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Zelí nasekáme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a smažíme 2-3 minuty. Poté přidáme nastrouhanou mrkev a promícháme.
3. Přidáme zelí a všechno spolu smícháme. Zeleninovou směs ochutíme solí a pepřem.
4. Zamícháme a smažíme 2-3 minuty. Poté přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme 10 minut.
5. Do samostatné mísy rozklepneme vejce. Metličkou vyšleháme. Přidáme kefír a sůl. Nakonec přidáme jedlou sodu a metličkou promícháme.
6. Do směsi nasypeme mouku a špachtlí promícháme.
7. Přidáme osmaženou zeleninu a všechno spolu promícháme.
8. Pánvičku vymažeme olejem. Do rozehřátého oleje vložíme směs a vytvoříme placku. Přiklopíme poklicí a z obou stran smažíme do zlatova. Hotovo!
Přejeme vám dobrou chuť!