Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou

Sháníte skvělý a snadný recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook

Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou

Co budeme potřebovat:

  • 3 vepřové kotlety bez kosti
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 40 g máslo – na smažení

Omáčka:

  • 60 g malá cibule
  • 150 g slanina
  • 6 stroužky česneku
  • 60 g zelená cibulka
  • 400 g zakysaná smetana
  • 3 lžíce sójová omáčka
  • 1/3 lžičky černým mletý pepř
  • 1/4 šálku – vody

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá nasekaná petrželka

Jak budeme postupovat:

1. 3 vepřové kotlety bez kosti posypte z obou stran solí a černým mletým pepřem – rukou masírujte, aby se koření vstřebalo.

Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook

2. Následně je položte do pánve s rozehřátým máslem – smažte je z obou stran cca 4 minuty na mírném ohni dozlatova a po smažení je přendejte na talíř.

Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook
Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook

3. Do stejné pánve dejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni do zlatohněda. Pak přidejte slaninu nakrájenou na plátky a smažte 4 minuty. Poté přidejte prolisovaný česnek a vsypte nadrobno nakrájenou zelenou cibulku – společně smažte 1 minutu.

Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook

4. Dále nalijte zakysanou smetanu, sójovou omáčku, dochuťte černým mletým pepřem a podlijte vodou – dobře promíchejte. Do omáčky položte smažené vepřové kotlety a vařte společně pod pokličkou 25 minut na mírném ohni. Maso nezapomeňte přelít omáčkou.

Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook
Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook
Vepřové kotlety bez kostí v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou
Zdroj: Dozus Cook

5. Na závěr vepřové kotlety v jemné smetanové omáčce s česnekem a slaninou posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s oblíbenou přílohou.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: