Vítejte u receptu na náš lahodný guláš s uzeným masem a bramborami, který se stane skvělou volbou pro jakoukoliv příležitost. Tato tradiční chuťová exploze nabízí kombinaci uzeného masa, brambor a aromatických bylinek, která zahřeje vaše srdce a chuťové buňky. Připravte si hrníček této chutné pochoutky a užijte si výjimečný zážitek ze české kuchyně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Guláš s uzeným masem a bramborami
Co budeme potřebovat:
- Uzené maso (slanina, žebra, kořeněné vepřové maso) 600 g
- Brambory 1 kg
- Cibule 2 ks
- Červená paprika 1 ks
- Bujón 2 lžíce
- Čerstvá petrželka 1 lžíce
- Čerstvá meduňka 1 lžíce
- Bobkový list 2 ks
- Sušený tymián
- Sladká a/nebo pálivá paprika
- Sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1. V hrnci na 2-3 lžících rozpáleného rostlinného oleje připravte 600 g uzeného masa.
Promíchejte a vařte 12-15 minut ze všech stran.
2. Přidejte 2 nadrobno nakrájené cibule a špetku soli a promíchejte. Vařte 4-5 min.
3. Přidejte 1 nadrobno nakrájenou červenou papriku, promíchejte a vařte 2-4 min.
4. Nakrájejte 1 kg oloupaných brambor na kousky požadované velikosti. Přidejte nakrájené brambory, sůl, čerstvě mletý pepř, sladkou a/nebo pálivou papriku, sušený tymián, 2 bobkové listy a promíchejte.
5. Přidejte 500 ml horké vody (jen tolik, aby byly brambory zakryté, ne přikryté).
6. Promíchejte, přikryjte a vařte 40 minut na mírném ohni. Odstraňte pokličku, zamíchejte a přidejte 2 lžíce vývaru.
7. Promíchejte a vařte asi 7 minut.
8. Přidejte 1 snítku petrželky a 1 snítku kopru nasekanou nadrobno.
9. Vše dobře promíchejte a poté vypněte oheň.
10. Přiklopte pokličkou a nechte 10 minut louhovat.
Hotovo! Dobrou chuť!