Vánoční cukroví – cimpr campr

Cimpr campr představuje tradiční a lahodné vánoční cukroví, které svou jednoduchostí a výraznou chutí osloví každého milovníka sladkého. Příprava je přímočará a výsledkem jsou měkké, máslové kousky, jež se rozplývají na jazyku.

Zdroj: instagram.com/kristy_pinkerova/

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 230 g másla
  • 50 g cukru
  • 2 žloutky
  • 50 g rozinek
  • 100 g ořechů (nahrubo rozdrcené)

Postup přípravy

1) Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, máslo, cukr a žloutky. Důkladně promíchejte do hladkého těsta.

2) Přidání ořechů a rozinek: Do těsta vmíchejte nahrubo rozdrcené ořechy a rozinky. Ujistěte se, že jsou rovnoměrně rozložené v celém těstu.

3) Formování a pečení: Z těsta vytvořte malé kuličky. Na plechu vyloženém pečícím papírem kuličky rozplácněte vidličkou, aby získaly charakteristický tvar. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte dozlatova.

4) Obalování v cukru: Ještě horké cukroví obalte v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. Tímto získají krásný sladký povrch.

Více než 40 nejlepších receptů na vánoční cukroví, které by nemělo chybět na Vašem stole

Tip

  • Před přidáním rozinek je můžete na několik minut namočit do rumu, aby byly šťavnatější a přidaly extra chuťový rozměr.