Chystáte se připravit ořechový dort s krémem z bílé čokolády, který je nejen neodolatelný, ale i překvapivě jednoduchý na přípravu? Náš krok za krokem návod vám ukáže, jak snadno vytvořit tento sladký skvost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ořechový dort s krémem z bílé čokolády
Co budeme potřebovat:
Suroviny pro korpus:
- 250 g mletých vlašských ořechů
- 2 vrchovaté lžíce mouky
- 6 bílků
- 210 g cukru
Suroviny pro krém:
- 6 žloutků
- 120 g cukru
- 2 lžíce mléka
- 70 g bílé čokolády nebo bílých čokoládových hoblin
- 1 lžička vanilkové esence
- 150 g másla s 80% tuku
Jak budeme postupovat:
1. Příprava ořechového korpusu: Smícháme mleté vlašské ořechy s moukou. V jiné misce vyšleháme 6 bílků, dokud nezačnou lehce pěnit a narostou na objemu. Poté postupně přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nezískáme pevnou a bílou pěnu.
2. Do bílkové směsi jemně vmícháme ořechovou směs.
3. Plech o rozměrech 21×36 cm vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj směs. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme přibližně 30 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout v plechu.
4. Příprava krému: Žloutky smícháme s cukrem a šleháme na střední rychlosti, dokud nezpění. Přidáme 2 lžíce mléka při pokojové teplotě a ještě chvíli šleháme.
5. Směs přesuneme do kovové mísy a vaříme ve vodní lázni, neustále mícháme metličkou, dokud nezhoustne. Poté přesuneme mísu na dřevěný prkénko.
6. Do horké směsi přidáme nasekanou bílou čokoládu nebo čokoládové hobliny, podle toho, co má kdo rád, a také vanilkovou esenci. Lehce promícháme metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí, a pak dáme krém chladit.
7. Po vychladnutí přidáme máslo při pokojové teplotě a šleháme, dokud nezískáme jemný krém.
8. Krém rovnoměrně rozetřeme na ořechový korpus, ozdobíme vlašskými ořechy a dáme dort na 3-4 hodiny do lednice chladit.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂