Vítáme vás u našeho jedinečného receptu na křupavé bramborové tyčinky se zeleninou, které se stanou hvězdou vašeho jídelníčku a okouzlí vás svou jednoduchostí a vynikajícím chuťovým zážitkem. Budou skvěle doplňovat mnoho hlavních jídel. Ať už ji podáváte k masu, rybám nebo si užíváte jako samostatné pochoutky s jemným lahodným dresinkem je to jen na vás! Jsou fantastické a lahodně křupavé.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé bramborové tyčinky se zeleninou
Co budeme potřebovat:
Bramborové těsto:
- 3 brambory
- 1 červená paprika
- čerstvá máta
- čerstvá petrželka
- 100 g sýr čedar
- 5 lžic škrobu – 120 g
- 1 lžička soli – 8 g
Ostatní:
- škrob – na posypání čisté plochy
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Dejte brambory do hrnce, zalijte je vodou a osolte – na mírném ohni vařte 15 minut do měkka – podle potřeby.
2. Mezitím nadrobno nakrájejte červenou papriku, nasekejte lístky máty a petrželky a nastrouhejte sýr čedar na jemno – promíchejte.
3. Po uvaření brambory slijte a propasírujte je přes síto, abyste získali hladké bramborové těsto.
4. Následně do bramborového těsta přidejte nakrájenou zeleninu a nastrouhaný sýr čedar – dobře promíchejte.
5. Nakonec přisypejte škrob a sůl – promíchejte a rukama uhněťte těsto.
6. Posypejte čistou plochu škrobem a vytvořte 2 koule, které rozválejte pomocí válečku.
7. Potom z těsta odřízněte okraje, nakrájejte ho na tenké proužky a přendejte na čistou plochu.
8. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a vkládejte do ní tyčinky, nechte je plavat v oleji – smažte je dozlatova a dokřupava.
9. Po usmažení je podávejte jako přílohu k oblíbenému jídlu anebo je podávejte s oblíbeným dresinkem, který máte rádi a hlavně s láskou a radostí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!