Představujeme vám okouzlující sušenkové košíčky z mascarpone a bílého jogurtu, které děti milují. Krém je připraven z mascarpone a bílého jogurtu, který je jemný a zároveň lahodný. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá a výsledek je skvělý. Osvěžující letní pochoutka zdobená kousky citronu a čerstvé máty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Okouzlující sušenkové košíčky z mascarpone a bílého jogurtu
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 150 g sušenek
- 70 g rozpuštěného másla
Krém:
- 250 g mascarpone
- 80 g cukru
- 140 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 25 ml citronu
- vanilka
- 2 lžíce hladké mouky
Na zdobení:
- kousky citronu a lísteček máty
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky nalámejte do mixéru – rozmixujte je, pak do nich přilijte rozpuštěné máslo – pokračujte v mixování.

2. Připravte si formičky – košíčky a nasypte do nich těsto a uhlaďte ho dnem skelnice.

3. Mascarpone dejte do mísy, přisypejte cukr, přidejte bílý jogurt – vyšlehejte, dále přidejte rozklepnutá vejce, přilijte citronovou šťávu, přidejte vanilku – šlehejte a nakonec přisypte mouku – pokračujte ve šlehání do jemně husté konzistence.


4. Získaný krém naneste na základ v košíčkách a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

5. Po upečení nechejte vychladnout a ozdobte kousky citronu a lístkem máty.


6. Následně uložte na 1 hodinu do lednice.
Podávejte je s láskou a úsměvem na tváří.
