Domácí paštika z kachních jater s brusinkami a mandlemi

Dnes vás zveme na nezapomenutelnou chuťovou jízdu, při které si připravíte domácí paštiku z kachních jater s brusinkami a mandlemi. Tato jedinečná kombinace jemných kachních jater, osvěžujících brusinek a křupavých mandlí vás zaručeně okouzlí. Připojte se k nám a objevte, jak snadno a rychle můžete připravit vlastní lahodnou paštiku plnou výrazných chutí, kterou si zamilují nejen vaše chuťové buňky, ale i vaši hosté. Připravte se na jedinečný zážitek plný lahodných pochoutek a kulinářských dobrodružství!

Zdroj: Kristýna Navrátilová

Co budeme potřebovat:

  • cibule
  • stroužky česneku
  • máslo, smetana
  • kachní játra
  • portské víno
  • sůl a mletý černý pepř
  • Čerstvý tymián, bobkový list a oregano

Jak budeme postupovat:

1) Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na másle. Játra očistíme a překrájíme na menší kousky. Přidáme je k cibuli a chvíli restujeme.

2) Zalijeme je vínem a krátce zarestujeme a necháme odpařit. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami a odstavíme. Vše rozmixujeme dohladka. Pro zjemnění přidáme trošku smetany, můžeme i muškátový oříšek.

Vyzkoušejte také – Recept na domácí pikantní hermelínovou pomazánku s klobásou