Dnes vám představíme recept na chutnou hrnkovou bublaninu s tvarohem, jahodami a meruňkami. Tato sladká pochoutka je ideální pro využití čerstvého ovoce a potěšení své rodiny nebo hostů.
Tato hrníčková bublanina je skvělým způsobem, jak využít sezónní ovoce a připravit si sladký dezert plný chuti. Je vhodná jak pro rodinné oslavy, tak i pro posezení s přáteli. Její příprava je rychlá a jednoduchá, takže se nebojte ji vyzkoušet i jako rychlý dezert pro neočekávané hosty.
Recept na chutnou hrnkovou bublaninu s tvarohem, jahodami a meruňkami:
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek
- 1 tvaroh (asi 200 g)
- Čerstvé ovoce dle chuti (např. jahody a meruňky)
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si připravte všechny ingredience a předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vyložte plech pečícím papírem.
2) Ve velké míse ušlehejte vejce s cukrem, dokud nezískáte pěnivou a světlou směs.
3) Přidejte hrnek mléka a půl hrnku oleje do mísy se směsí vajec a cukru. Důkladně promíchejte.
4) Postupně přisypte 2 hrnky polohrubé mouky do misky a přidejte také vanilkový cukr a kypřící prášek. Opět důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta bez hrudek.
5) Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete.
6) V další misce smíchejte tvaroh s 50 g cukru a jedním vajíčkem, dokud nedosáhnete hladké směsi. Tento tvarohový krém po lžících rozložte na těsto.
7) Na tvarohový krém rozložte čerstvé ovoce dle svého výběru, například jahody a meruňky. Můžete je umístit rovnoměrně po celém povrchu.
8) Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 30 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a nezačne se lehce odlupovat od okrajů.
9) Po upečení vyjměte bublaninu z trouby a nechte ji vychladnout na plechu.
10) Po vychladnutí posypte hrníčkovou bublaninu s tvarohem, jahodami a meruňkami moučkovým cukrem a můžete ji podávat. Bublaninu si můžete doplnit třeba šlehačkou nebo zmrzlinou pro ještě větší lahodnost.