Vítejte ve světě vynikajících pokrmů plných chuti! Dnes vám přinášíme recept na kuřecí prsa v lahodné cibulové omáčce, která rozproudí vaše chuťové buňky. Křehká kuřecí prsa jsou pečená do dokonalého zlatavého zbarvení a podávají se s omáčkou z jemně karamelizované cibule, která dodává pokrmu bohatou a hlubokou chuť. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky kuřecího masa, kteří si přejí jednoduchý, ale přitom lahodný oběd nebo večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsa v lahodné cibulové omáčce se smetanou a zeleninovou rýží
Co budeme potřebovat:
- 3 malá kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- 2 lžíce olivového oleje
Omáčka:
- 1/2 střední sladké cibule
- 1/2 střední červené cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2/3 šálku/160 ml horké vody
- špetka soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku / 120 ml husté smetany
Příloha:
- 1 lžíce másla
- 1 šálek jasmínové rýže
- 1 lžička soli
- 1,5 šálku/360 ml vody
- 1/2 sladké cibule
- 1 střední mrkev
- 1/2 červené papriky
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 šálek konzervované kukuřice
Na zdobení:
- 2 lžíce čerstvého kopru (nepovinné)
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si kuřecí prsa, nakrájejte je na kousky a vložte do mísy. Dochuťte je solí, černým pepřem, mletou červenou paprikou a pokapejte olejem – promíchejte a nechte marinovat.
2. Mezitím nakrájejte cibuli a červenou cibuli na jemno a vsypte je na pánev s olejem – na středním plameni je 3-4 minuty smažte dozlatova. Poté k nim přidejte rajčatový protlak, podlijte horkou vodou a přidejte také špetku soli – společně vařte na mírném ohni.
3. Připravte si další pánev s olejem a položte do ní marinované kuřecí kousky – smažte je 3-4 minuty na mírném ohni dozlatova. Po osmažení k nim přidejte v rajčatovém protlaku uvařenou cibuli a zalijte hustou smetanou, přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 12-15 minut.
4. Do hrnce dejte máslo, nasypejte jasmínovou rýži, dochuťte solí, zalijte vodou, poté přikryjte pokličkou – vařte 10 minut na mírném ohni – podle potřeby.
5. Připravte jsi jinou pánev s olejem a vsypte do ní cibuli nakrájenou na drobno – osmahněte ji dozlatova a přidejte k ni nakrájenou mrkev, červenou papriku. Dochuťte solí, černým pepřem – vařte 3-4 minuty na mírném ohni, poté přidejte kukuřici z konzervy – pokračujte ve vaření.
6. Nakonec do pánve se zeleninou přidejte uvařenou rýži – promíchejte a společně povařte na mírném ohni.
7. Kuřecí prsa v lahodné omáčce s rýži se zeleninou můžete také ozdobit čerstvým nasekaným koprem a podávejte hlavně s láskou a grácií.
Dobrou chuť!