Tento vynikající dezert s ovocem, který skvěle doplní odpolední kávu Vás okouzlí. V poslední době mám nejraději dorty. Přidejte kyselé ovoce, sladkou polevu pro vyvážení chutí a máte vynikající dort na víkend. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 šálky pšeničné mouky
- 200 g studeného másla
- cca 0,5 hrnku cukru
- 4 žloutky
SNĚHOVÁ PUSINKA:
- 4 proteiny
- 1 šálek cukru
- 2 lžičky bramborové mouky
3 lžíce bramborové mouky
Jak budeme postupovat:
1. Všechny ingredience na křehké těsto vložte do mísy kuchyňského robotu a vypracujte hladké, homogenní těsto (nezapomeňte, že máslo musí být studené a nejlépe nakrájené na malé kousky).
2. Připravené těsto nalijte na dno formy vyložené papírem, zarovnejte ho a vložte do chladničky na přibližně 30 minut. Po uplynutí této doby ji vložíme do trouby vyhřáté na 180 C asi na 15 minut
3. Borůvky smícháme s bramborovou moukou a dáme stranou.
4. Začněte šlehat bílky, když pěna začne houstnout, postupně přidávejte cukr / moučkový cukr a míchejte do úplného rozpuštění.
5. Do pěny přidáme bramborovou mouku a krátce promícháme (nebo promícháme lžící).
6. Na upečené křehké pečivo dáme ovoce a poté bílek. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů C (horkovzdušná) na 20 minut, poté teplotu snížíme na 60-70 stupňů (horkovzdušná) a těsto pečeme dalších 10 minut. Po uplynutí této doby otevřete dvířka trouby a koláč vyjměte až po úplném vychladnutí.
VIDEO NÁVOD:
Přejeme Vám dobrou chuť.