Gnochi s kuřecím masem, brokolicí a kukuřicí ve smetanové omáčce

Tento dnešní recept na gnochi s kuřecím masem, brokolicí a kukuřicí ve smetanové omáčce si můžete připravit jako výjimečnou večeři nebo oběd. Tento recept nabízí kombinaci různých chutí – sladkost kukuřice, chuťovou pestrost brokolice a kořenění kuřecího masa, které se spojí dohromady v krémové smetanové omáčce.

Gnochi jsou perfektním doplňkem, jelikož absorbují chuťovou paletu omáčky a přidávají do jídla konzistenci a plnost. Recept je relativně snadný na přípravu a může být přizpůsoben podle osobních preferencí a chutí.

gnochi s kuřecím masem, brokolicí a kukuřicí ve smetanové omáčce
Zdroj: Sára Dvořáková

Recept na gnochi s kuřecím masem, brokolicí a kukuřicí ve smetanové omáčce:

Co budeme potřebovat:

  • 500 g gnochi
  • 400 g kuřecího masa
  • 200 g brokolice
  • 200 g kukuřice
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Můžeme použít čerstvou nebo mraženou brokolici, kterou si necháme na chvíli rozmrazit. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a okořeníme kořením dle chuti – můžeme použít například kari, červenou papriku, sůl a pepř.

2) Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm kuřecí maso do měkka. Poté přidáme brokolici a kukuřici a necháme krátce osmažit.

3) Smetanu smícháme s hladkou moukou a přidáme k masu. Necháme krátce povařit, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.

4) Mezitím si připravíme gnochi – můžeme je uvařit ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

5) Nakonec přidáme gnochi k masu a necháme krátce prohřát. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

6) Hotové gnochi s kuřecím masem, brokolicí a kukuřicí podáváme hned, dokud je teplé. Dobrou chuť!

Doporučujeme také: Bramboráky trochu jinak – Bramborové placky se šunkou a vejcem