Pokud se k Vám blíží důležitá návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za pochoutku, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit jemnou čokoládovou bábovku. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládová bábovka
Co budeme potřebovat:
- 5 středně velkých vajec – při pokojové teplotě
- špetka soli
- 8 g vanilkového cukru nebo vanilkového extraktu
- 250 g krystalového cukru
- 200 ml slunečnicového oleje
- 220 g bílého jogurtu
- 45 g neslazeného kakaa – 3 lžíce
- 250 g mouky 00
- 16 g prášku do pečiva
- máslo – na vymazání formy
Poleva:
- 300 ml mléka
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 30 g kakaa
- 100 g hořké čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Ve velké míse rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypte vanilkový cukr, cukr – šlehejte dohladka. Poté přilijte olej, přidejte bílý jogurt – promíchejte metličkou. Dále přidejte prosáté neslazené kakao – promíchejte metličkou.
2. Do nádobky se sítem nasypejte mouku, prášek do pečiva – promíchejte. Následně do mísy po částech přisypávejte prosáté složky – promíchejte.
3. Připravte si formu na pečení bábovky a vymažte ji máslem a pak do ní nalijte získané těsto.
4. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut při 175 °C.
5. Po uplynutí doby pečení vyjměte formu z trouby a zkontrolujte špejlí, zda je těsto upečené.
6. Mléko nalijte do malého hrnce, přilijte olej, přisypte kakao – promíchejte metličkou, poté přidejte horkou čokoládu a vařte na mírném ohni.
7. Upečenou bábovku přelijte polevou a nechte 15 minut vstřebávat.
8. Pomocí talíře ji otočte na druhou stranu a přelijte ji rozpuštěnou čokoládou.
9. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a grácií.
Přejeme dobrou chuť!