Jemná a neskutečně šťavnatá čokoládová bábovka, hotová do pár minut

Pokud se k Vám blíží důležitá návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za pochoutku, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit jemnou čokoládovou bábovku. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut
Zdroj: Ricette dolci

Čokoládová bábovka

Co budeme potřebovat:

  • 5 středně velkých vajec – při pokojové teplotě
  • špetka soli
  • 8 g vanilkového cukru nebo vanilkového extraktu
  • 250 g krystalového cukru
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 220 g bílého jogurtu
  • 45 g neslazeného kakaa – 3 lžíce
  • 250 g mouky 00
  • 16 g prášku do pečiva
  • máslo – na vymazání formy

Poleva:

  • 300 ml mléka
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 30 g kakaa
  • 100 g hořké čokolády

Jak budeme postupovat:

1. Ve velké míse rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypte vanilkový cukr, cukr – šlehejte dohladka. Poté přilijte olej, přidejte bílý jogurt – promíchejte metličkou. Dále přidejte prosáté neslazené kakao – promíchejte metličkou.

Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci
Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci
Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci
Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci

2. Do nádobky se sítem nasypejte mouku, prášek do pečiva – promíchejte. Následně do mísy po částech přisypávejte prosáté složky – promíchejte.

3. Připravte si formu na pečení bábovky a vymažte ji máslem a pak do ní nalijte získané těsto.

Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci

4. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut při 175 °C.

5. Po uplynutí doby pečení vyjměte formu z trouby a zkontrolujte špejlí, zda je těsto upečené.

Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci
Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci

6. Mléko nalijte do malého hrnce, přilijte olej, přisypte kakao – promíchejte metličkou, poté přidejte horkou čokoládu a vařte na mírném ohni.

Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci
Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci

7. Upečenou bábovku přelijte polevou a nechte 15 minut vstřebávat.

8. Pomocí talíře ji otočte na druhou stranu a přelijte ji rozpuštěnou čokoládou.

Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut – ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci

9. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a grácií.

Něžná a jemná čokoládová bábovka za 15 minut - ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Ricette dolci

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: