Domácí máslové šneky – slaná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin

Dopřejte si šálek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s vašimi přáteli a dopřejte si i něco slaného. Tento recept na domácí máslové šneky je vynikající. Chutná slaná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

Domácí máslové šneky

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 200 ml mléka
  • 125 ml vody
  • 125 ml oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 10 g sušeného droždí – (1 balíček)
  • 450 g mouky 450 g – (4 a půl šálku)
  • 1 lžička soli

Na roztírání:

  • 100 g másla
  • 1 sklenička oleje

Na posypání čisté plochy:

  • 1 šálek mouky
  • 1 vodní sklenice škrobu

Na potíraní:

  • žloutek

Jak budeme postupovat:

1. Mléko a vodu nalijte do mísy, přilijte olej, přisypte cukr a sušené droždí – promíchejte, poté nasypejte mouku, osolte – promíchejte.

Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

2. Vypracujte hladké těsto, které se nelepí na ruce.

Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

3. Následně ho položte na čistou plochu posypanou moukou a vyválejte kouli.

4. Rozdělte ho na polovinu a rozkrojte na 10 dílů, srolujte do tvaru kuličky, položte na talíř, přikryjte potravinovou fólií a nechte 10 minut odpočívat.

Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

5. Čistou plochu posypte škrobem smíchaným s moukou, těsto vyválejte válečkem a potřete směsí másla s rostlinným olejem.

Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı
Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

6. Těsto rozdělte na polovinu a zabalte ho bez tlačení do tvaru šneků. Položte je na plech s pečicím papírem, přikryjte potravinovou fólií a nechte 40 minut kynout na teplém místě.

Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

7. Po vykynutí je potřete žloutkem, aby byly krásně zlatavé a pečte je v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova – podle potřeby.

Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou šneci upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.

9. Pečené máslové šneky podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.

Domácí, pečený, máslový šneci – jako od maminky
Zdroj: Peri’nin sihirli Mutfağı

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: