Konzervované maso ve vlastní šťávě je chutné, výborně se uchovává po dlouhou dobu a lze z něj připravit mnoho pokrmů. Zkuste si ho připravit, když máte dostatek kvalitního masa, zejména pokud ho nemůžete zmrazit!
Co budeme potřebovat:
- kuřecí maso
- sůl
- voda
Pro každou 500 ml sklenici:
- ½ lžičky soli
- 3 zrnka jalovce
- 5 mletých zrnek černého pepře
- 1 bobkový list
Jak budeme postupovat:
1.Sklenice umyjte jedlou sodou a dobře je opláchněte. Sklenice by se měly několik minut vařit ve vodě.
2.Kuřata nakrájejte na plátky a zcela je vykostěte. Maso nakrájejte na vhodné kousky, které lze snadno vložit do sklenic.
3. Zbytky kostí nevyhazujte: uvařte z nich koncentrovanou polévku a doplňte jí konzervy, které nebudou plné. Podle chuti osolte.
4.Do každé připravené sklenice vložte 3 zrnka černého pepře a 2 bobule jalovce. Poté je naplňte kousky masa do poloviny a umístěte je co nekompaktněji. Ke každému z nich přidejte kousky stehen a kousky prsou.
5.Do každé sklenice přidejte ¼ lžičky soli, špetku jalovce, 2 zrnka černého pepře a bobkový list.
6.Do sklenic přidejte kousky masa a naplňte je pouze po hrdlo. Posypte je ¼ lžičky soli.
7.Zakryjte sklenice hliníkovou fólií.
8.Položte je na plech vyložený pečicím papírem a posypaný solí.
9.Vložte plech do studené trouby. Zahřejte ji na 180°C a pečte 60 minut.
10.Poté snižte teplotu trouby na 100 °C a maso pečte další 4 hodiny.
11.Vyjměte plechy z trouby. Okamžitě je vyjměte z plechu a odstraňte sůl ze dna.
12.Z každé plechovky odstraňte hliníkovou fólii. V případě potřeby doplňte vařící polévkou z kuřecích kostí. Ihned přikryjte sterilizovaným víkem a pevně uzavřete.
13.Nechte plechovku vychladnout a přikryjte ji teplou dekou.
14.Uložte je na skladovací místo.
VIDEO NÁVOD:
Přejeme vám dobrou chuť.