Tato sýrová roláda s kuřecím masem a švestkami je skutečnou lahůdkou, která se stane miláčkem hostů na každém svátečním stole. Doporučujeme vám, abyste si to vyzkoušeli sami. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sýrová roláda s kuřecím masem a švestkami
Co budeme potřebovat:
Sýrová část:
- 400 g sýra
- 1 polévková lžíce škrobu
- 4 vejce
- 180 g zakysané smetany
- půl lžičky granulovaného česneku
Náplň:
- 100 g sušených švestek
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 150 g vepřové šunky
- 700 g kuřecích prsou
- majonéza
- sůl a suché koření na kuře
- slunečnicový rostlinný olej
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si vrchní část: Sýr nastrouhejte na velkém struhadle.
2. Vejce a smetanu přidejte do mísy a šlehejte metlou do hladka. Nakonec ochuťte granulovaným česnekem.
3. Do mísy přidejte sýr a promíchejte. Poté přidejte škrob a znovu promíchejte.
4. Plech vyložte pečicím papírem, nalijte na něj vzniklou směs a rovnoměrně ji rozprostřete.
5. Vložte plech do trouby a pečte sýrovou směs 20 minut při 180 °C.
6. Příprava náplně: Zeleninu oloupejte. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle.
7. Rozpalte pánev s trochou oleje, přidejte cibuli, smažte dvě minuty, pak přidejte mrkev, promíchejte a zeleninu vařte, dokud není hotová.
8. Omyjte sušené švestky a osušte je papírovými utěrkami.
9. Kuřecí prsa dobře omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Položte je na prkénko, přikryjte potravinovou fólií a z obou stran do nich udeřte kuchyňským kladívkem. Poté je osolte a okořeňte svým oblíbeným kořením.
10. Vyjměte sýrový koláč z trouby, otočte ho a přeneste na proužek alobalu.
11. Na okraj přidejte dvě řady plátků šunky a poté vrstvu kuřecího masa.
12. Poté přidejte cibuli a opečenou mrkev a po obvodu naaranžujte řadu sušených švestek. Opačný okraj potřete majonézou a stočte desku do ruličky.
13. Zabalte ji do alobalu, vložte do pekáče a pečte v troubě 50 minut při 180 °C.
14. Vyjměte plech, odstraňte alobal a pečte roládu dalších 10 minut při stejné teplotě, aby dobře zhnědla.
15. Přeneste roládu na talíř, nakrájejte ji na kolečka a s chutí podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Doporučujeme Vám: Játrový předkrm „Romanițele“ – velmi jemný, opravdu vzdušný a velmi chutný!