Zapečená ciabatta se šunkou a sýrem s jemnou hořčicovou omáčkou. Mňam!

Šunka a sýr jsou velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Tato zapečená ciabatta se šunkou a sýrem vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Odležená ciabatta se díky šunce, sýru a jemné hořčičné omáčce promění v bohatou pochoutku.

Zapečená ciabatta se šunkou a sýrem s hořčicovou omáčkou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zapečená ciabatta se šunkou a sýrem s hořčicovou omáčkou

Co budeme potřebovat:
  • 2 ks ciabatty
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce másla
  • 4 plátky pražské šunky
  • 4 plátky sýra Eidam
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Rozpálíme troubu na 180 °C.

2. Ciabatty podélně rozřízněte a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

3. Připravte omáčku/pomazánku smícháním másla, hořčice, worcestrové omáčky, prolisovaného česneku a ochuťte solí a pepřem. Tuto směs rozetřete na čtyři poloviny pečiva.

4. Na každou polovinu rozložte několik špenátových listů, na ně plátek šunky a sýra. Pokapejte olejem a pečte asi 12 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Doporučujeme také zapečené pučené brambory se sýrem a česnekem: Chuťovka hotová za pár minut.