Domů Recepty Rychlá večeře s mletým masem – Je hotové za 25-30 minut

Rychlá večeře s mletým masem – Je hotové za 25-30 minut

ZDROJretete-usoare.eu

Často chceme k večeři něco chutného a speciálního, ale zároveň nechceme strávit vařením mnoho času. Proto vám dnes nabízíme rychlý a snadný recept na chutnou a sytou večeři! Tato rychlá večeře s mletým masem a bramborami si zamilujete.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 5-6 brambor
  • 800 g mletého masa
  • 100 g másla
  • 3 lžíce mouky
  • 1 litr mléka
  • sůl, koření – podle chuti
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • čerstvý citron – podle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • sýr – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1.Brambory omyjte a dejte je do hrnce. Zalijte je studenou vodou a vařte je ve slupce, dokud nejsou napůl uvařené.

2.Uvařené brambory nechte vychladnout, pak je oloupejte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm.

3.Mezitím připravte masovou směs: Mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte česnek prolisovaný lisem na česnek, nasekaný kopr a sůl a podle chuti dochuťte. Velmi dobře promíchejte.

4.Navlhčete si ruce vodou a ze směsi vytvarujte karbanátky.

Zdroj: retete-usoare.eu

5.Připravte omáčku: V hluboké pánvi rozpusťte a rozehřejte máslo. Přidejte mouku a za stálého míchání smažte dozlatova. Dávejte pozor, abyste rozbili případné hrudky mouky a vytvořili hladkou omáčku.

Nepřehlédněte:
Netradiční pečený koláč s celými jablky - můžete ho dozdobit šlehačkou nebo džemem!

6.Poté přidejte mléko a za stálého míchání ho přilévejte tenkým proudem.

7.Omáčku vařte 10 minut od varu, dokud nezhoustne, na mírném ohni za stálého míchání. Minutu před koncem varu přidejte sůl podle chuti (my jsme přidali nastrouhanou lžičku) a muškátový oříšek.

  • Pokud je omáčka hrudkovitá, můžete ji přecedit přes jemné sítko.

8.Dno a stěny kulaté, olejem vymazané pánve pokryjte kolečky brambor.

9.Kuličky vložte do pánve a oddělte ho od sebe kolečky brambor.

Zdroj: retete-usoare.eu

10.Pálivou omáčku rovnoměrně rozetřete po ingrediencích na pánvi.

Zdroj: retete-usoare.eu

11.Pokud omáčka stihla vychladnout a během přípravy ostatních ingrediencí hodně zhoustla, zřeďte ji mlékem a trochu zahřejte, přičemž ji průběžně míchejte metličkou, aby se netvořily hrudky.

Pokrm pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.°C. Patnáct minut před koncem pečení posypte strouhaným sýrem.

Pokud chcete získat křupavou a propečenou sýrovou kůrku, posypte pokrm na začátku pečení strouhaným sýrem.

12.Pokud chcete, můžete pokrm před podáváním ozdobit čerstvou zelení.

Přejeme vám dobrou chuť.