Čekáte návštěvu nebo máte chuť zhřešit něčím slaným u televize? Vyzkoušejte recept na domácí cibulové kroužky v pivním těstíčku. Populární hospodská specialita je to pravé ke sklenici studeného piva, vína ale chutnat bude i abstinentem.

Cibulové kroužky v pivním těstíčku
Co budeme potřebovat:
na kroužky:
- 2 ks velké cibule
- mouka na obalení kroužků
- olej na smažení
pivní těstíčko:
- 1 hrnek hladká mouka
- 1/2 KL prášek do pečiva
- 1 KL sůl
- 1/4 KL mletý pepř
- 1 hrnek světlé pivo
- 2 PL minerálka
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky – asi 1 cm hrubé. Kroužky rozoberte mezi prsty na menší kolečka a namočte je do misky se studenou vodou. Před zabalením cibuli osušte mezi papírovými utěrkami.
2. Připravte si jednoduché těstíčko: dobře smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř a zalijte pivem a trochou perlivé minerální vody.
3. Kroužky nejprve obalte v mouce a poté v těstíčku. Poté je osmažte dozlatova na rozpáleném oleji. Osušte je na papírové utěrce a podávejte například s kečupem nebo jiným dresinkem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na cibulové kroužky v pivním těstíčku i Vašim přátelům! Doporučujeme také recept na rychlý a snadný oběd: Kuřecí stehna s vynikajícím pivním přelivem.