Recept na chutnou večeři s masem a bramborami – rychlé a jednoduché

Jednoduchá, lahodná a chutná večeře! Mimochodem, můžete použít jinou omáčku, kterou máte rádi, a mrkev nahradit houbami. Můžete také jen připravit masové závitky a podávat je s rýží nebo pohankou.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 600-700 g vepřového masa (můžete použít hovězí nebo kuřecí prsa)
  • majonéza/ zakysaná smetana + hořčice + sůl (množství upravte podle chuti)
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • jedna velká mrkev nebo žampióny
  • 10-15 cherry rajčátek
  • sklenici vody nebo masové polévky
  • 10 brambor
  • olej – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Maso omyjte a osušte. Nakrájejte je na plátky silné asi 1 cm a z obou stran je naklepejte paličkou na maso.

2. Mrkev nastrouhejte na velkém struhadle a osmažte na malém množství oleje do měkka.

3. Připravte omáčku: Majonézu nebo zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí a podle chuti osolte (upozorňujeme, že maso nebudete solit zvlášť).

4. Každý kousek masa potřete omáčkou (pouze z jedné strany).

5. K jednomu z kratších okrajů položte trochu opečené mrkve.

Zdroj: retete-usoare.eu

6. Poté ji srolujte do ruličky.

7. Podobně postupujte se všemi kousky masa.

8. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Vložte je do žáruvzdorné misky. Podle chuti osolte, opepřete mletým černým pepřem a pokapejte olejem.

Zdroj: retete-usoare.eu

9. Na brambory položte masové závitky a cherry rajčata.

10. Připravené ingredience zalijte vodou nebo vývarem.

Zdroj: retete-usoare.eu

11. Zakryjte misku alobalem a vložte ji do trouby vyhřáté na 180 °C. Zeleninu a maso pečte asi 40 minut.

12. Poté odstraňte fólii z povrchu a pokračujte v pečení dalších 20-25 minut do hněda.

Přejeme vám dobrou chuť!