Jednoduchá, lahodná a chutná večeře! Mimochodem, můžete použít jinou omáčku, kterou máte rádi, a mrkev nahradit houbami. Můžete také jen připravit masové závitky a podávat je s rýží nebo pohankou.
Co budeme potřebovat:
- 600-700 g vepřového masa (můžete použít hovězí nebo kuřecí prsa)
- majonéza/ zakysaná smetana + hořčice + sůl (množství upravte podle chuti)
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- jedna velká mrkev nebo žampióny
- 10-15 cherry rajčátek
- sklenici vody nebo masové polévky
- 10 brambor
- olej – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Maso omyjte a osušte. Nakrájejte je na plátky silné asi 1 cm a z obou stran je naklepejte paličkou na maso.
2. Mrkev nastrouhejte na velkém struhadle a osmažte na malém množství oleje do měkka.
3. Připravte omáčku: Majonézu nebo zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí a podle chuti osolte (upozorňujeme, že maso nebudete solit zvlášť).
4. Každý kousek masa potřete omáčkou (pouze z jedné strany).
5. K jednomu z kratších okrajů položte trochu opečené mrkve.
6. Poté ji srolujte do ruličky.
7. Podobně postupujte se všemi kousky masa.
8. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Vložte je do žáruvzdorné misky. Podle chuti osolte, opepřete mletým černým pepřem a pokapejte olejem.
9. Na brambory položte masové závitky a cherry rajčata.
10. Připravené ingredience zalijte vodou nebo vývarem.
11. Zakryjte misku alobalem a vložte ji do trouby vyhřáté na 180 °C. Zeleninu a maso pečte asi 40 minut.
12. Poté odstraňte fólii z povrchu a pokračujte v pečení dalších 20-25 minut do hněda.
Přejeme vám dobrou chuť!