Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Vyzkoušejte tento recept na oběd z jednoho plechu – zapečené kuřecí prsa, brambory a žampióny. Lahodný, šťavnatý, aromatický a chutný pokrm! Opravdu to musíte vyzkoušet!
Co budeme potřebovat:
- 4 velké brambory
- 250 g kuřecích prsou
- 250 g žampionů
- 1-2 cibule
- 200 ml smetany na vaření 15%
- jeden velký stroužek česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 100-150 g sýra
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- olej – na smažení a vymazání tácu
Jak budeme postupovat:
1. Brambory omyjte a dejte je do hrnce. Zalijte je studenou vodou a vařte je ve slupce, dokud nejsou napůl uvařené (asi 10 minut od varu). Vyjměte je z horké vody a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a protáhněte velkým struhadlem.
2. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky.
3. Na velké pánvi rozehřejte několik lžic oleje. Přidejte kuřecí prsa a na mírném ohni je osmažte dozlatova.
4. Přidejte cibuli a smažte ji do změknutí.
5. Žampiony oloupejte a nakrájejte na středně silné plátky. Přidejte je na pánev a smažte, dokud se z nich neodpaří tekutina.
6. Přidejte sůl, mletý černý pepř podle chuti a nožem prolisovaný česnek. Vše míchejte a smažte ještě 1 minutu.
7. Do pánve nalijte smetanu na vaření. Všechny ingredience v něm míchejte a vařte 5-7 minut na mírném ohni.
8. Připravenou směs rovnoměrně rozetřete na pánev ve vymazané čtvercové formě (20 x 20 cm).
9. Navrch dejte nastrouhané brambory. Podle chuti je posypte solí a mletým černým pepřem.
10. Sýr nastrouhejte na velkém struhadle a smíchejte ho s fermentovanou smetanou. Rovnoměrně ji rozetřete na vrstvu brambor.
11. Pokrm pečte asi 30 minut, dokud nezhnědne, v troubě předehřáté na 200-220 °C.
Přejeme vám dobrou chuť.