Dnes jsme pro vás připravili skvělý recept na chutnou roládu ve stylu milovaného Tiramisu, kterou si všichni hosté určitě zamilují!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečená tiramisu roláda
Co budeme potřebovat:
- 30 cukrářských sušenek
- 300 ml rozpustné slazené kávy
- 500 g mascarpone
- 400 ml smetany ke šlehání s nejméně 30 % tuku
- 100 g cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 špetky soli
- kakao na ozdobu
- rum (nepovinné)
Jak budeme postupovat:
- Ingredience by měly být vychlazené z lednice. V hluboké míse vyšlehejte mascarpone s cukrem, vanilkovým extraktem a špetkou soli elektrickým šlehačem.
- Když získáte hladký a nadýchaný krém, přidejte druhou špetku soli a vmíchejte část vychlazené smetany. Za stálého šlehání přidejte zbytek šlehačky a šlehejte na nejvyšší rychlost, dokud se po vytažení šlehače nevytvoří pevné špičky.
- Hotový krém dejte na chvíli do lednice a začněte připravovat piškotový základ na roládu.
- Na stůl položte velký obdélník pečicího papíru. V misce připravte vychlazenou kávu, kterou podle chuti oslaďte, případně přidejte rum podle chuti.
- Vezměte sušenky jednu po druhé a každou velmi krátce ponořte do kávy. Cukrem obalenou stranu položte na plech.
- Tímto způsobem sestavte sušenky na dno rolády. Měly by to být tři řady sušenek o šířce deseti kusů.
- Na obdélník sušenek rozetřete asi dvě třetiny připraveného krému v rovnoměrné vrstvě. Aby krém při rolování nevytékal z rolády, nechte malý kousek po stranách a také na straně, kde budete roládu dotáčet. Přibližně centimetr je zcela dostačující.
- Do jemného sítka nasypte trochu kakaa a posypte jím celý povrch krému. Poté roládu srolujte pomocí pečicího papíru. Ujistěte se, že je role dostatečně utažena, aby se nerozvinula.
- Hotovou roládu pevně zabalte do pečicího papíru a konce svažte provázkem. Tím zajistíte, že se papír nerozvíjí. Balíček dejte do lednice ztuhnout.
- Nechte přes noc v chladničce nebo min. 3 hodiny.
- Rozbalenou roládu vyjměte z papíru na tác a potřete ji polovinou zbývajícího krému. Vzor, který vidíte na povrchu rolády na fotografiích, byl vytvořen obyčejnou vidličkou.
- Zbytek krému dejte do zdobicího sáčku s obyčejnou špičkou a ozdobte roládu polovinou krému. Poté vše posypeme lehkou vrstvou kakaa a nakonec ozdobíme zbylým bílým krémem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na nepečenou tiramisu roládu i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na KARAMELOVÉ VĚTRNÍKY, které chutnají lépe, než ty z cukrárny.