Jen si představte… krůtí závitky plněné baby špenátem, bůčkem a rajčaty ve fantastické omáčce z tuku, ochucené tymiánem a bílým vínem. Na tomto receptu není nic, co by se vám nelíbilo! Pojďme na to!
Krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 700 g krůtí prsa
- 50 g špenát
- 8 ks sušená rajčata v oleji
- 100 g brynza
- 8 ks slanina
- 500 ml kuřecí vývar
- tymián
- 1 dl bílého vína
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
- olivový olej
Jak budeme postupovat:
- Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájejte na plátky. Přikryjte je potravinovou fólií a jemně naklepte.
- Osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, vnitřní stranu (kde půjde nádivka) posypte tymiánem a doprostřed každého plátku přidejte špenát, brynzu a sušená rajčata.
- Plátky masa srolujte a zabalte do plátku slaniny.
- Plněná krůtí prsa osmažte na rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova.
- Přendejte je na plech, podlijte vývarem, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
- Omáčka: Do výpeku přidejte ještě trochu másla, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, po pár minutách přilijte bílé víno a trochu povařte.
- Rolky vyjměte, nakrájejte na kolečka a polijte omáčkou (aby byla krémovější, můžete ji rozmixovat).
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na zapečená kuřecí prsa s bramborami a rajčaty – geniální oběd z jedné mísy!