Hledáte ideální dezert k odpolední kávě a nechcete trávit hodiny v kuchyni? Pokud ano, tak je tento dnešní recept přímo pro Vás. Čokoládový koláč s mascarpone je na přípravu zcela jednoduchý a přitom chutná a vypadá výborně. Připravte si ho i Vy. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
plech o rozměrech 20 x 25 cm
- 600 g hl. mouky
- 5 vajec
- 250 g másla
- 350 g cukru krupice
- 100 g mascarpone
- 100 ml smetany na šlehání (případně může být i mléko)
- 5 lžic kakaa
- 6 lžiček prášku do pečiva
- 300 g čokolády (100 g do těsta, zbytek na polevu)
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si oddělíme bílky a žloutky. Bílky ušleháme se 4 lžícemi vody na tuhý sníh. Mouku se žloutky, mascarpone a rozpuštěným máslem dáme do mísy. Přidáme i kakao, prášek do pečiva a vše promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh a 100 g nesekané čokolády. Vše spolu prošleháme.
2) Takto připravené těsto navrstvíme na vymazaný plech a pečeme při teplotě 180 stupňů 20-30 minut.
3) Zbylou čokoládu rozpustíme a nalijeme na upečené těsto. Potom na čokoládu Nalijeme bílou glazuru – může jít například o smetanu či bílý jogurt – pomocí vidličky uděláme vzor – viz video.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept na koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na fantastický jablečný závin z tvarohového těsta.
Zdroj receptu: Snow Flake