Domů Recepty Nejjemnější ovocný koláč – 3 broskve, 4 vejce a bílý jogurt

Nejjemnější ovocný koláč – 3 broskve, 4 vejce a bílý jogurt

Připravte si tento úžasný ovocný koláč, který vydrží měkoučký až 5 dní. Výsledek Vás mile překvapí a chuť i přípravu tohoto famózně geniálního ovocného koláče si zamilujete. Podělte se o náš geniální recept na jablečný koláč se svými přáteli.

Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.

Nejjemnější ovocný koláč - 3 broskve, 4 vejce a bílí jogurt
Zdroj: blog.giallozafferano.it

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 200 g kr. cukru
  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 3 broskve (nebo jablka, hrušky, meruňky …)
  • mandlové vločky
  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1) Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny (šleháme alespoň 7 minut). Potom do směsi vyšleháme jogurt při nižších otáčkách a když je dobře přimíchaného, přidáme i bramborový škrob, prosátou mouku a prášek do pečiva – ty vmícháme už jen ručně.

2) Pokud se vám těsto zdá příliš husté nebo naopak řídké, přidejte podle potřeby jogurt / mléko nebo mouku. Těsto by nemělo být ani příliš tekuté ani příliš husté.

3) Formu na pečení s průměrem 24 cm vymažeme a vysypeme hrubou moukou (nebo vyložíme pečícím papírem). Do formy navrstvíme těsto a uložíme něj nakrájené ovoce a posypeme hrstí mandlových vloček.

4) Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 ° asi 40 minut – vždy se řídíme podle konkrétní trouby. Po vychazení posypeme práškovým cukrem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na ovocný koláč i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na fantastický jablečný závin z tvarohového těsta.

Zdroj receptu: blog.giallozafferano.it