Pikantní hovězí na cibulce v ústřicové omáčce – rychlý recept plný chuti

Pokud milujete výrazné asijské chutě, tento pikantní hovězí pokrm na cibulce v ústřicové omáčce vás zaručeně nadchne! Jemně restované hovězí maso s česnekem a zázvorem vytváří harmonickou kombinaci sladko-slané chuti, která vás přenese přímo do autentické asijské kuchyně.

Připravte si s námi toto lahodné hovězí na asijský způsob! 🥩🔥

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes

Pikantní hovězí na cibulce v ústřicové omáčce

Co budeme potřebovat:

🥩 Maso + marináda:

  • 1 kg hovězí svíčkové (nebo jiného kvalitního masa)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky cukru
  • 1/8 lžičky bílého pepře
  • 1/2 lžičky jedlé sody (pro změkčení masa)
  • 1 vaječný bílek
  • 2-3 lžíce vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

🍶 Omáčka:

  • 1/2 lžíce vína na vaření
  • 1,5 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • 1/4 lžičky cukru
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

🧄 Ostatní suroviny:

  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 1/2 cibule (nakrájená na proužky)
  • 1 lžíce oleje na smažení

💡 Tip: Podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi, které dokonale absorbují chutnou omáčku!


Jak budeme postupovat:

1️⃣ Marinování hovězího masa

  • Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky proti vláknu.
  • Smíchejte všechny ingredience na marinádu a důkladně promíchejte s masem.
  • Nechte marinovat alespoň 15 minut, aby maso zkřehlo.
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes

2️⃣ Smažení masa

  • Rozehřejte lžíci oleje na pánvi nebo ve woku.
  • Rychle osmahněte marinované maso na vysokém plameni, dokud nezíská zlatavou barvu.
  • Přendejte stranou na talíř.
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes

3️⃣ Příprava omáčky

  • V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
  • Na pánvi osmahněte česnek, zázvor a cibuli, dokud nezačnou vonět.
  • Přilijte připravenou omáčku a za stálého míchání provařte do zhoustnutí.
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes

4️⃣ Finalizace jídla

  • Do pánve vraťte osmažené maso a dobře promíchejte s omáčkou.
  • Nechte ještě 2 minuty provařit, aby se chutě spojily.
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes
Jemně smažené pikantní hovězí maso na cibulce v ústřicové omáčce s vůní česneku a zázvoru
Zdroj: Sam’s Easy Tasty Dishes

5️⃣ Servírování

  • Podávejte s rýží nebo nudlemi, posypané sezamovými semínky nebo čerstvými bylinkami.
  • Skvěle chutná i s mangovým salátem nebo kimchi!

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

VIDEO NÁVOD:

Tip na rychlý a chutný oběd: Hovězí nudličky s těstovinami