
Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Prohlédněte si trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu – Večeře do trouby, hotová za 30 minut. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla!
Trik, jak připravit měkkou vepřovou kotletu:
Co budeme potřebovat:
- olej – 20 ml
- brambory – 300 g
- kečup – 50 g
- majonéza – 50 g
- sladká smetana na vaření – 50 g
- vepřová kotleta – 500 g
- houby – 250 g
- cibule – 1 ks
- tvrdý sýr – 200 g
- slanina – 100 g
Jak budeme postupovat:
1. Oloupané brambory nakrájejte na kolečka. Vložte je vedle sebe do mísy potřené olejem. Mísa má rozměry 24×28 cm. Připravte si kečup, který dáme do misky, a který smícháme se sladkou smetanou na vaření. Nakonec přidejte majonézu. Promíchejte lžící. Získáte směs.
2. Směs rovnoměrně rozetřete na brambory v míse.

3. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky a položte je na brambory se směsí. Osolte a opepřete.

4. Přidejte houby nakrájené na polovinu. Rovnoměrně je rozložte a zalijte směsí. Přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a slaninu.


5. Pečte 30 minut při teplotě 180 °C.
6. Po upečení vyjměte z trouby, nakrájejte na větší kostky a s láskou a chutí podávejte.

Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.VIDEO NÁVOD:
Přečtěte si také:
Recept pro všechny milovníky brambor – Jednoduchý, rychlý a velmi chutný
Přečtěte si také:
- Vysoké květináče na zimu neschovávejte: 25+ kouzelných inspirací pro vchod i terasu
- Rozlétané ražničí na plechu: Lahodný a jednoduchý recept na maso se zeleninou z jednoho pekáče
- Pikantní vepřové na pórku a žampionech: Nejlepší recept z jednoho pekáče, hotové do hodiny
- Nejlepší labutě s pudinkem: Křehké těsto a vanilkový krém, recept, který se vždy povede
- Žloutkové foukané vánoční cukroví: Recept na křehké cukroví, které se rozplynou na jazyku












































