Recept na lahodný tvarohový koláč: Jednoduchý dezert, který potěší každého

Tvarohové dezerty jsou stálicí v našich kuchyních, a to z dobrého důvodu. Tvaroh dodává pečivu vláčnost a svěžest, což z něj činí ideální surovinu pro přípravu sladkých dobrot. Tento tvarohový koláč je skvělou volbou, když chcete připravit něco chutného a rychlého, aniž byste potřebovali mnoho ingrediencí nebo času. Díky jemnému těstu a krémové tvarohové náplni se stane hitem nejen u rodiny, ale i při posezení s přáteli.

Zdroj: Dáša Vitásková

Ingredience

Těsto:

  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru krupice nebo jemného krystalu
  • 100 g oleje
  • 70 g mléka
  • 200 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 250 g tvarohu (v alobalu)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vajíčko

Postup

1) Nejprve si připravte těsto. V míse vyšlehejte 3 vajíčka s 150 g cukru, dokud nevznikne hustá a světlá pěna.

2) Do této směsi postupně zašlehejte 100 g oleje a 70 g mléka, aby se ingredience dobře propojily.

3) Do směsi přidejte 200 g hladké mouky smíchané se špetkou soli, lžičkou vanilkového cukru a půlkou prášku do pečiva. Vše důkladně promíchejte metličkou, aby vzniklo hladké těsto.

4) Těsto rovnoměrně rozetřete na malý plech (22×22 cm) vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem.

5) Připravte si tvarohovou náplň. Smíchejte 250 g tvarohu s 2 lžícemi cukru, lžičkou vanilkového cukru, lžící kukuřičného škrobu a jedním vajíčkem, dokud nevznikne hladký krém.

6) Tvarohovou náplň rovnoměrně naneste na těsto pomocí hladké trubičky nebo lžící.

7) Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horní a spodní ohřev) po dobu 35-40 minut, dokud povrch koláče nezezlátne a náplň neztuhne.

Závěr

Tento tvarohový koláč je ideální volbou, když potřebujete rychlý a jednoduchý dezert, který přesto ohromí svou chutí. Ať už ho připravíte na víkendové pečení, nebo jen tak na všední den, zaručeně si ho všichni oblíbí.