Vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí v tomto zapečeném bramborovém koláči s pórkem a sýrem čedar. Tento koláč je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý a přitom chuťově výrazný recept, který potěší všechny u stolu. Vyzkoušejte toto skvělé spojení chutí a nechte se unést jeho neodolatelnou vůní a texturou.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečený bramborový koláč s pórkem a sýrem čedar
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 1 sklenice kefíru nebo bílý jogurt (200 ml)
- 2 lžíce olivovový olej
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 lžička soli
- 1,5 hrnku mouky (180 g)
Směs:
- 2 brambory
- 2 pórky
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- červená mletá chilli paprička – podle chuti (volitelné)
- 2 lžíce olivový nebo rostlinný olej
Ostatní:
- 100 g sýr čedar – na posypání
- čerstvá nasekaná petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do mísy s vodou vložte nastrouhané brambory, které nechejte chvíli odležet a do druhé mísy nakrájejte pórek.
2. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přidejte kefír nebo bílý jogurt – promíchejte metličkou. Dále do mísy přilijte olivový olej, nasypejte prášek do pečiva, sůl a nakonec přisypejte mouku – důkladně promíchejte metličkou, abyste získali homogenní těsto.
3. Připravte plech na pečení vyložený mokrým pokrčeným pergamenem a rozprostřete do něho připravené těsto, které rozetřete, jemně přetřepejte a nechejte chvíli stranou.
4. Směs: Z nastrouhaných omytých brambor vymačkejte přebytečnou vodu a vložte je do mísy s nakrájeným pórkem. Dochuťte černým mletým pepřem, solí, červenou mletou paprikou nebo červenou mletou chilli papričkou (volitelné) a nakonec přilijte olivový olej – důkladně promíchejte.
5. Následně na těsto rozložte připravenou směs, kterou pěkně rozetřete a uhlaďte.
6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C dozlatova.
7. Po 30 minutách vyjměte plech z trouby a posypejte pochoutku strouhaným sýrem čedar.
8. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 15 minut při 200 °C dokřupava.
9. Na závěr pochoutku ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.