Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou – elegantní malé dortíky pro každou příležitost

Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou jsou lahodným dezertem, který vás okouzlí svou lehkostí a bohatou chutí. Tyto elegantní malé dortíky, připravené z křehkého sněhového korpusu a plněné lahodnou pařížskou šlehačkou, jsou ideální pro každou slavnostní příležitost nebo jako sladká tečka po večeři.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou - elegantní malé dortíky pro každou příležitost
Zdroj: Varecha

Mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 ks bílků
  • 200 g krystalového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1 PL Gustinu (kukuřičný škrob)
  • 1 ČL octa
  • 1 ČL citronové šťávy
  • špetka soli

Pařížská šlehačka:

  • 400 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 100 g čokolády (mléčné nebo hořké)

Na ozdobu:

  • čerstvé ovoce
  • mátové lístky

Jak budeme postupovat:

1. Parížská šlehačka: Šlehačku je nejlepší připravit den předem, aby byla dobře vychlazená. Smetanu nalijte do hrnce, přiveďte k varu.

2. Po varu stáhněte z plamene a přidejte čokoládu nalámanou na menší kousky. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout a uložte do ledničky.

Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou - elegantní malé dortíky pro každou příležitost
Zdroj: Varecha

3. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pěny, po lžících přidávejte krystalový cukr. Šlehejte, dokud se cukr nerozpustí, asi 10 minut. Poté přidejte práškový cukr a došlehejte.

Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou - elegantní malé dortíky pro každou příležitost
Zdroj: Varecha

4. Vařečkou lehce vmíchejte ocet, citronovou šťávu a Gustin (škrob). Těsto je správně vyšlehané, když se na metlici vytvoří špička.

Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou - elegantní malé dortíky pro každou příležitost
Zdroj: Varecha

5. Cukrářský sáček s ozdobnou špičkou naplňte sněhovým těstem.

6. Plech vyložte pečicím papírem a tvořte pavlovky o průměru 5-6 cm s vyvýšenými okraji.

Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou - elegantní malé dortíky pro každou příležitost
Zdroj: Varecha

7. Troubu předehřejte na 160 °C, vložte plech a teplotu snižte na 140 stupňů. Sušte 70 minut. Upečené pavlovky nechte v troubě úplně vychladnout.

Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou - elegantní malé dortíky pro každou příležitost
Zdroj: Varecha

8. Vychlazenou čokoládovou smetanu vyšlehejte do tuha, dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naplňte Pavlovky.

9. Hotové mini Pavlovky ozdobte čerstvým ovocem a například lístkem máty.

Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou - elegantní malé dortíky pro každou příležitost
Zdroj: Varecha

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂