Fantastické sněhové mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou jsou lahodným dezertem, který vás okouzlí svou lehkostí a bohatou chutí. Tyto elegantní malé dortíky, připravené z křehkého sněhového korpusu a plněné lahodnou pařížskou šlehačkou, jsou ideální pro každou slavnostní příležitost nebo jako sladká tečka po večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mini Pavlovky s pařížskou šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 ks bílků
- 200 g krystalového cukru
- 100 g práškového cukru
- 1 PL Gustinu (kukuřičný škrob)
- 1 ČL octa
- 1 ČL citronové šťávy
- špetka soli
Pařížská šlehačka:
- 400 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 100 g čokolády (mléčné nebo hořké)
Na ozdobu:
- čerstvé ovoce
- mátové lístky
Jak budeme postupovat:
1. Parížská šlehačka: Šlehačku je nejlepší připravit den předem, aby byla dobře vychlazená. Smetanu nalijte do hrnce, přiveďte k varu.
2. Po varu stáhněte z plamene a přidejte čokoládu nalámanou na menší kousky. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout a uložte do ledničky.
3. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pěny, po lžících přidávejte krystalový cukr. Šlehejte, dokud se cukr nerozpustí, asi 10 minut. Poté přidejte práškový cukr a došlehejte.
4. Vařečkou lehce vmíchejte ocet, citronovou šťávu a Gustin (škrob). Těsto je správně vyšlehané, když se na metlici vytvoří špička.
5. Cukrářský sáček s ozdobnou špičkou naplňte sněhovým těstem.
6. Plech vyložte pečicím papírem a tvořte pavlovky o průměru 5-6 cm s vyvýšenými okraji.
7. Troubu předehřejte na 160 °C, vložte plech a teplotu snižte na 140 stupňů. Sušte 70 minut. Upečené pavlovky nechte v troubě úplně vychladnout.
8. Vychlazenou čokoládovou smetanu vyšlehejte do tuha, dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naplňte Pavlovky.
9. Hotové mini Pavlovky ozdobte čerstvým ovocem a například lístkem máty.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂