Květáková polévka je lahodným a zdravým pokrmem, který vám zahřeje tělo i duši. Tento recept přináší jednoduchý postup, jak připravit polévku plnou chuti a vitamínů z čerstvé zeleniny.
Ingredience
- Menší květák, nakrájený na čtvrtky
- 1 cibule
- Česnek
- Nové koření
- Bobkový list
- Drcený kmín
- Sůl
- Pepř
- Mražená zelenina (dle preference)
- Pár brambor, nakrájených na kostičky
- Máslová jíška
- Libeček
- Majoránka
- Petrželka
Postup
1) Do hrnce dáme nakrájený květák, cibuli a česnek. Přidáme nové koření, bobkový list, drcený kmín, sůl a pepř podle chuti.
2) Přilijeme vodu tak, aby zcela zakryla zeleninu, a necháme vařit, dokud není květák měkký.
3) Poté květák rozšťoucháme vidličkou nebo mixérem, aby vznikla krémová konzistence.
4) Přidáme mraženou zeleninu a nakrájené brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
5) Připravíme máslovou jíšku a postupně ji vmícháváme do polévky, aby zhoustla.
6) Dochutíme polévku libečkem, majoránkou, petrželkou a česnekem podle chuti. Necháme lehce provařit, aby se aroma bylinek dostalo do celého pokrmu.
Závěr
Tato květáková polévka je skvělou volbou pro lehký a zdravý oběd či večeři. Plná vitamínů a lahodných chutí bude tato polévka potěšením pro celou rodinu.