Květáková polévka: Rychlá a chutná s jednoduchou přípravou

Květáková polévka je lahodným a zdravým pokrmem, který vám zahřeje tělo i duši. Tento recept přináší jednoduchý postup, jak připravit polévku plnou chuti a vitamínů z čerstvé zeleniny.

Zdroj: Světlana Orlová

Ingredience

  • Menší květák, nakrájený na čtvrtky
  • 1 cibule
  • Česnek
  • Nové koření
  • Bobkový list
  • Drcený kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Mražená zelenina (dle preference)
  • Pár brambor, nakrájených na kostičky
  • Máslová jíška
  • Libeček
  • Majoránka
  • Petrželka

Postup

1) Do hrnce dáme nakrájený květák, cibuli a česnek. Přidáme nové koření, bobkový list, drcený kmín, sůl a pepř podle chuti.

2) Přilijeme vodu tak, aby zcela zakryla zeleninu, a necháme vařit, dokud není květák měkký.

3) Poté květák rozšťoucháme vidličkou nebo mixérem, aby vznikla krémová konzistence.

4) Přidáme mraženou zeleninu a nakrájené brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

5) Připravíme máslovou jíšku a postupně ji vmícháváme do polévky, aby zhoustla.

6) Dochutíme polévku libečkem, majoránkou, petrželkou a česnekem podle chuti. Necháme lehce provařit, aby se aroma bylinek dostalo do celého pokrmu.

Závěr

Tato květáková polévka je skvělou volbou pro lehký a zdravý oběd či večeři. Plná vitamínů a lahodných chutí bude tato polévka potěšením pro celou rodinu.