Chcete ochutnat něco výjimečného a lahodného? Tento recept na zapečené brambory s mletým masem a sýrem, které jsou podávané se zeleným letním salátem z fenyklové cibule, zeleného jablka a celeru, dochucený praženými ořechy je nepopsatelný a hlavně je jednoduchý a snadno připravený. Neváhejte už ani minutu a pusťte se do přípravy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené brambory s mletým masem a sýrem podávané se zeleným letním salátem
Co budeme potřebovat:
Ingredience na pečené brambory:
- 4-5 brambor
- olivový olej – na smažení
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní ingredience:
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky oregana
- 250 g drcených rajčat/pyré
- kuličky sýra mozzarella – podle chuti
- mozarella sýr/parmazán – na posypání
Jablečný salát s fenyklem a vlašskými ořechy:
- 1 velká cibule fenyklu
- 1 zelené jablko
- 3 stonky celeru
- lístky fenyklu nebo nahrubo nasekanou petrželku
- 1/2 šálku pražených vlašských ořechů
Zálivka na salát:
- 3 lžíce citronové šťávy a více – podle chuti
- 1/2 lžičky mořské soli a černý pepř – podle chuti
- 1/4 šálku extra panenský olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte brambory na kostky a rozložte je na plech vymazaný olivovým olejem, dochuťte je solí, černým pepřem, mletou sladkou červenou paprikou – promíchejte a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 190 °C.
2. Mezitím do pánve dejte mleté hovězí maso – smažte ho dohněda, pak k němu vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, dochuťte solí, černým mletým černým pepřem, oreganem, mletou sladkou červenou paprikou – smažte 3-4 minuty na mírném ohni a následně přidejte drcené rajčata/rajčatové pyré – promíchejte a dále smažte 3-4 minuty.
3. Po upečení vyjměte brambory z trouby a rozprostřete na ně smažené mleté maso v rajčatovém pyré, pak na ně naaranžujte kuličky mozzarelly a posypejte je také strouhaným sýrem mozzarella, čím více sýra, tím lépe.
4. Pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
5. Nakrájejte velkou cibuli fenyklu, zelené jablko a stonky celeru na tenké plátky na mandolíně, pak přendejte do mísy a posypejte praženými vlašskými ořechy.
6. Do jiné míse vymačkejte šťávu z poloviny citronu, dochuťte solí, černým pepřem a přilijte olivový olej – promíchejte a zálivkou polijte ingredience v míse – promíchejte a salát je hotový!
7. Zapečené brambory s mletým masem a sýrem podávejte se zeleným letním salátem, který jste si připravili a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!