Hledáte odpolední inspiraci ke kafíčku? Dali byste si něco jemné, lehké, rozplývající se v ústech? Pokud ano, pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme kakaovou roládu s tvarohovo-čokoládovým krémem, která si Vás hned získá svou jemnou chutí a vůní. Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této pochoutky velmi snadná! Budete se cítit jako ve sladké fantazii.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaová roláda s tvarohovo-čokoládovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 5 vejce
- 1 lžička stévie
- 35 g kakao
Krém:
- 400 g měkký tvaroh
- 90 g hořká čokoláda bez cukru
- 20 g máslo
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přisypejte stévii. Šlehejte cca 3 minuty, pak nasypte prosáté kakao a dále šlehejte do nadýchané pěny. Poté jemně promíchejte.
2. Vyložte si plech na pečení o rozměru 30 x 40 cm pergamenem a potřete ho máslem.
3. Následně nalijte získané těsto, které pěkně rozetřete a uhlaďte.
4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C. Po upečení ještě hořké těsto srolujte do rolády a nechte vychladnout.
5. Krém: Do misky dejte nalámanou hořkou čokoládu a rozpusťte ji ve vodní lázní s máslem, poté míchejte do hladké konzistence.
6. Čokoládovou směs nechte trochu vychladnout. Pak nalijte na měkký tvaroh v míse a vyšlehejte do jemného krému.
7. Výsledný krém pěkně rozetřete na vychladlé těsto a srolujte do rolády, kterou uložte na chvíli do lednice.
8. Na závěr roládu ozdobte zbývajícím tvarohovo-čokoládovým krémem.
Kakaovou roládu s tvarohovo-čokoládovým krémem podávejte s láskou a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou sladkou chuť!