Vynikající krkovička se zakysanou smetanou a sýrem je perfektní volbou pro všechny, kteří chtějí připravit šťavnaté a chutné masíčko bez zbytečného komplikování. Díky jednoduchému triku, který byl představen na youtube, zůstane krkovička extra šťavnatá a jemná.
Co budeme potřebovat:
- 3 brambory
- 1 cibule
- Sůl podle chuti
- 1/2 větvičky rozmarýnu
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 5 kusů krkovičky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 200 g tvrdého sýra
- 2 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
- 3 lžíce bílého jogurtu
Jak budeme postupovat:
1) Příprava zeleniny: Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, navrstvíme na pečící plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem.
2) Marinování masa: Maso ochutíme solí, pepřem, hořčicí, rozmarýnem, olejem a necháme marinovat cca 10 minut.
3) Příprava smetanové směsi: V misce smícháme smetanu, jogurt, majonézu a nastrouhaný sýr.
4) Krkovička na zeleninu: Krkovičku umístíme na zeleninu a potřeme smetanovou směsí.
5) Pečení: Maso zakryjeme vlhkým pečícím papírem a alobalem. Pečeme 40 minut při 180°C. Následně odkryjeme a pečeme ještě 15-20 minut pro křupavou kůrku.
Závěr
Tento recept na krkovičku se zakysanou smetanou a sýrem je dokonalým příkladem toho, jak může být příprava vynikajícího obědu jednoduchá a zároveň efektivní. Vyzkoušejte a přesvědčte se, že i s minimem námahy lze dosáhnout maximální chuti.