Vynikající krkovička se zakysanou smetanou a sýrem: Jednoduchý trik, se kterým masíčko zůstane extra šťavnaté!

Vynikající krkovička se zakysanou smetanou a sýrem je perfektní volbou pro všechny, kteří chtějí připravit šťavnaté a chutné masíčko bez zbytečného komplikování. Díky jednoduchému triku, který byl představen na youtube, zůstane krkovička extra šťavnatá a jemná.

Zdroj: youtube/ Lecker schnell

Co budeme potřebovat:

  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • Sůl podle chuti
  • 1/2 větvičky rozmarýnu
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 5 kusů krkovičky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
  • 3 lžíce bílého jogurtu

Jak budeme postupovat:

1) Příprava zeleniny: Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, navrstvíme na pečící plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem.

2) Marinování masa: Maso ochutíme solí, pepřem, hořčicí, rozmarýnem, olejem a necháme marinovat cca 10 minut.

3) Příprava smetanové směsi: V misce smícháme smetanu, jogurt, majonézu a nastrouhaný sýr.

4) Krkovička na zeleninu: Krkovičku umístíme na zeleninu a potřeme smetanovou směsí.

5) Pečení: Maso zakryjeme vlhkým pečícím papírem a alobalem. Pečeme 40 minut při 180°C. Následně odkryjeme a pečeme ještě 15-20 minut pro křupavou kůrku.

Závěr

Tento recept na krkovičku se zakysanou smetanou a sýrem je dokonalým příkladem toho, jak může být příprava vynikajícího obědu jednoduchá a zároveň efektivní. Vyzkoušejte a přesvědčte se, že i s minimem námahy lze dosáhnout maximální chuti.