Obohaťte svůj kuchařský repertoár s naším výjimečným receptem na chutné a netradiční gnocchi v zakysané smetanové omáčce. Tento recept je perfektní pro ty, kteří hledají něco nového a vzrušujícího, ale zároveň chtějí zachovat klasické chutě. Ideální pro rodinné večeře, večírky s přáteli nebo dokonce jako speciální pokrm pro romantickou večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Netradiční gnocchi v zakysané smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 50 g másla
- 250 g gnocchi
- 300 g smetany na vaření
- sůl a bílý pepř podle chuti
- 120 g gorgonzoly nebo strouhaného parmazánu
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce dáme vodu vařit. Jakmile začne vřít, přidáme gnocchi a vaříme je podle návodu na obalu.
2. Mezitím připravujeme omáčku: Do hluboké pánve dáme rozpustit máslo, a jakmile se rozpustí, přidáme smetanu.
3. Na mírném ohni necháme omáčku asi 2 minuty vařit, přitom mícháme, aby se nepřipálila, a přidáme nastrouhanou gorgonzolu nebo parmazán. Omáčku dochutíme solí a bílým pepřem podle chuti.
4. Po uvaření gnocchi je scedíme, dáme do mísy a přelijeme smetanovou omáčkou.
5. Podáváme teplé, posypané trochou nasekaných bylinek.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!