Návrat k tradičním chutím dětství s jednoduchým a rychlým receptem na perník, který se dá připravit bez váhy díky hrnkové metodě.
Recept na nadýchaný hrnečkový perník:
Ingredience:
Pro těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- Nasekané ořechy (podle chuti, možno vynechat)
Pro povrch:
- Čokoládová poleva
- Marmeláda
- Strouhaný kokos
Pro vymazání a vysypání plechu:
- Tuk
- Hrubá mouka
Postup:
1) Příprava plechu: Plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Alternativně můžete plech vyložit papírem na pečení.
2) Příprava těsta: Do mísy vsypte mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a kypřicí prášek do perníku. Promíchejte. Následně přidejte mléko, olej a vejce. Dobře promíchejte do hladkého těsta. Pokud máte chuť, přidejte nasekané ořechy.
3) Pečení: Těsto vylijte na připravený plech a vložte do středně předehřáté trouby. Pečte zhruba 20 minut při teplotě 170°C. Doba pečení se může mírně lišit v závislosti na vaší troubě.
4) Dekorace: Hotový perník nechte chvíli vychladnout, poté ho potřete marmeládou. Následně polijte čokoládovou polevou a posypte kokosem.
→Nejlepší rychlé koláčky z tvarohového těsta, které jste kdy ochutnali!
Tip:
Tento perník je ideální pro ranní snídani nebo odpolední kávu. Užijte si chuť, kterou milovali naši předkové. Přeji dobrou chuť!