Špecle s osmaženou cibulkou a slaninou jsou skvělým rychlým a levným receptem pro ty, kteří hledají chutný pokrm s minimem přípravy. Špecle, slanina, cibule a rajčátka vytvářejí dokonalou kombinaci chutí, které jsou obohacené nasekanou pažitkou. Tento jídlo je skvělou volbou pro rychlý oběd či večeři, která vás zasytí a potěší chuťové buňky. Během krátkého času můžete mít na stole výborné jídlo, které nezatíží váš rozpočet.
Co budeme potřebovat:
- 1 balení špeclí
- 2 velké cibule
- 150 g anglické slaniny nebo špeku
- Pažitka (nasekaná)
- 8 rajčátek
- Sůl
- Pepř
- Olej
Jak budeme postupovat:
1) Uvařte špecle v osolené vodě podle návodu na obalu.
2) Na velké pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou slaninu (nebo špek) a cibuli. Osmažte je, dokud nejsou zlatavé.
3) Přidejte uvařené špecle do pánve spolu s rajčátky. Opepřete podle chuti a orestujte, dokud se rajčátka zahřejí a špecle získají lehkou křupavost.
4) Nakonec vmíchejte do směsi nasekanou pažitku.
5) Před podáváním můžete pokrm dochutit solí a pepřem podle chuti.
Vyzkoušejte také – Recept na kuřecí prsa zapečená na smetaně s brambory – skvělý oběd