Hledáte rychlý a levný recept? Vyzkoušejte špecle s osmaženou cibulkou a slaninou

Špecle s osmaženou cibulkou a slaninou jsou skvělým rychlým a levným receptem pro ty, kteří hledají chutný pokrm s minimem přípravy. Špecle, slanina, cibule a rajčátka vytvářejí dokonalou kombinaci chutí, které jsou obohacené nasekanou pažitkou. Tento jídlo je skvělou volbou pro rychlý oběd či večeři, která vás zasytí a potěší chuťové buňky. Během krátkého času můžete mít na stole výborné jídlo, které nezatíží váš rozpočet.

Zdroj: Romana Važanská

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení špeclí
  • 2 velké cibule
  • 150 g anglické slaniny nebo špeku
  • Pažitka (nasekaná)
  • 8 rajčátek
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej

Jak budeme postupovat:

1) Uvařte špecle v osolené vodě podle návodu na obalu.

2) Na velké pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou slaninu (nebo špek) a cibuli. Osmažte je, dokud nejsou zlatavé.

3) Přidejte uvařené špecle do pánve spolu s rajčátky. Opepřete podle chuti a orestujte, dokud se rajčátka zahřejí a špecle získají lehkou křupavost.

4) Nakonec vmíchejte do směsi nasekanou pažitku.

5) Před podáváním můžete pokrm dochutit solí a pepřem podle chuti.

Vyzkoušejte také – Recept na kuřecí prsa zapečená na smetaně s brambory – skvělý oběd