Milí přátelé, dopřejte si hrnek čaje, horkého kakaa nebo šálek oblíbené kávy, pohodu s rodinou, přáteli a uspokojte své mlsné jazýčky. Tento recept na nepečený sušenkový dezert se smetanovo-jahodovým krémem je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen 5 přísad. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a děti ho zbožňují.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený sušenkový dezert se smetanovo-jahodovým krémem
Co budeme potřebovat:
- 150 g jahod – (čerstvé, mražené)
- 350 ml smetana ke šlehání 33 %
- 150 g kondenzované mléko
- 70 g čokoládové sušenky
- 70 g sušenky – (vanilkové, nebo obyčejné)
Zdobení:
- čerstvé jahody -(volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. Jahody dejte do mísy, čerstvé nebo mražené a rozmixujeme ručním mixérem na pyré.
2. Do jiné mísy nalijte 33% smetanu – vyšlehejte do jemné konzistence a poté přidejte kondenzované mléko – šlehejte.
3. Do formy o rozměrech 24 x 12 cm nalijte 2/3 vyšlehané 33% smetany s kondenzovaným mlékem, přidejte rozdrobené čokoládové sušenky a do zbylé smetany přidejte rozmixované jahody – promíchejte stěrkou.
4. Následně smetanovo-jahodový krém nalijte na čokoládové sušenky, pěkně ho rozetřete a navrch pokládejte rozdrobené obyčejné sušenky.
5. Potom ho položte na 2 hodiny do mrazáku a po 2 hodinách ho vyjměte a překlopte na druhou stranu.
6. Sušenkový dezert se smetanovo-jahodovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Vážení přátelé přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: