Větrníkový dort – připravte si tento lahodný dezert v dortové formě

Vyzkoušejte tento víkend něco nového. Připravte si tento větrníkový dort, který je mnohem lepší než z cukrárny. Využijte dortovou formu. Příprava je velice rychlá a jednoduchý. Navíc nepotřebujete cukrářský sáček, stačí jen natřít do formy a naplnit krémem. Tak pojďme na to.

Zdroj: youtube.com/Recetas de Esbieta

Co budeme potřebovat:

na krém:

  • 2 vejce
  • 120 až 150 g kr. cukru
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 500 ml mléka
  • 130 g másla
  • 8 g vanilkového cukru

na těsto:

  • 120 ml mléka
  • 120 ml vody
  • 150 g pšeničné hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1/2 lžičky. soli
  • 1 lžička. cukru
  • 80 g másla

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravíme krém, uděláme ho nejdříve, aby stihl vychladnout.

2) Vajíčka rozmícháme s cukrem, kukuřičným škrobem, mlékem a vanilkovým cukrem. Vše důkladně promícháme. Přelijeme do hrnce a dáme vařit na plamen, uvaříme hustý pudink.

3) Složíme z plamene, přendáme do mísy a přikryjeme fólií, necháme vychladnout. Odložíme bokem a připravíme si těsto.

4) Do hrnce s hrubším dnem nalijeme mléko s vodou a přidáme máslo. Přendáme na plamen, přikryjeme pokličkou a když se směs začne vařit, přidáme cukr, sůl a nakonec i mouku.

5) Za stálého mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto , které neodlepuje od stěn. Do těsta jedno po druhém zašleháme vejce.

6) Těsto rozdělíme na polovinu. Připravíme si formu, na dno uložíme pečící papír a natřeme první polovinu těsta. Pečeme v troubě na 190 stupňů asi 25 minut.

7) Stejně upečeme i druhou polovinu těsta a necháme vychladnout.

8) Nakonec vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem.

9) Na první polovinu těsta navrstvíme krém, přiložíme druhou polovinu těsta a posypeme cukrem. Podáváme vychlazené.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: 

Zdroj receptu: Recetas de Esbieta