Vyzkoušejte tento víkend něco nového. Připravte si tento větrníkový dort, který je mnohem lepší než z cukrárny. Využijte dortovou formu. Příprava je velice rychlá a jednoduchý. Navíc nepotřebujete cukrářský sáček, stačí jen natřít do formy a naplnit krémem. Tak pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
na krém:
- 2 vejce
- 120 až 150 g kr. cukru
- 50 g kukuřičného škrobu
- 500 ml mléka
- 130 g másla
- 8 g vanilkového cukru
na těsto:
- 120 ml mléka
- 120 ml vody
- 150 g pšeničné hladké mouky
- 4 vejce
- 1/2 lžičky. soli
- 1 lžička. cukru
- 80 g másla
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravíme krém, uděláme ho nejdříve, aby stihl vychladnout.
2) Vajíčka rozmícháme s cukrem, kukuřičným škrobem, mlékem a vanilkovým cukrem. Vše důkladně promícháme. Přelijeme do hrnce a dáme vařit na plamen, uvaříme hustý pudink.
3) Složíme z plamene, přendáme do mísy a přikryjeme fólií, necháme vychladnout. Odložíme bokem a připravíme si těsto.
4) Do hrnce s hrubším dnem nalijeme mléko s vodou a přidáme máslo. Přendáme na plamen, přikryjeme pokličkou a když se směs začne vařit, přidáme cukr, sůl a nakonec i mouku.
5) Za stálého mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto , které neodlepuje od stěn. Do těsta jedno po druhém zašleháme vejce.
6) Těsto rozdělíme na polovinu. Připravíme si formu, na dno uložíme pečící papír a natřeme první polovinu těsta. Pečeme v troubě na 190 stupňů asi 25 minut.
7) Stejně upečeme i druhou polovinu těsta a necháme vychladnout.
8) Nakonec vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem.
9) Na první polovinu těsta navrstvíme krém, přiložíme druhou polovinu těsta a posypeme cukrem. Podáváme vychlazené.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Zdroj receptu: Recetas de Esbieta